Risotto alla milanese

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Marți, 29 martie 2022, 16:19

Încearcă o reţetă italiană foarte gustoasă!
PORŢII: 4
PREPARARE: 20 min
FIERBERE: 40-50 min
Ingrediente:
► o linguriță firișoare de șofran
►50 ml apă clocotită
►500 ml supă de pui sau de legume
►100 g unt
►2 cepe
►4-5 căței usturoi
►350 g orez pentru risotto
►100 ml vin alb
►100 g parmezan
►sare
►piper negru măcinat
►frunze de pătrunjel pentru ornat

1. Se curăță ceapa și usturoiul. Se spală și se toacă mărunt. Se topește jumătate din cantitatea de unt și se sotează ceapa și usturoiul, se presară și puțină sare.
2. Separat, se clocotește supa, iar orezul se spală bine în câteva ape. Se adaugă orezul și se lasă să se înmoaie și să devină ușor lucios. Se toarnă vinul, amestecându-se constant, până ce aproape a fost absorbit complet.
3. Se adaugă supa clocotită și se amestecă continuu până se absoarbe tot lichidul și orezul este fraged.
4. Se adaugă mixtura de șofran, restul de unt și parmezanul ras. Se potrivește cu sare și piper, după gust, și se amestecă bine. După ce s-a topit untul, risotto se servește imediat, ornat cu frunze de pătrunjel, parmezan și șofran.
Încearcă şi această reţetă: risotto cu păstrăv!
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!