Reţete raw: Mini cheesecakes cu mere şi merişor fără foc

De Diana Zagrean pe

Un cheesecake cremos, de toamnă nu poate să nu iasă delicios dacă adăugaţi mere la amesteculd e ingrediente sănătoase. Ce poate fi mai bun într-o seară de septembrie decât nişte mini cheesecakes cu mere şi merişor fără foc? Iată reţeta.
Ingrediente crustă:
1 ceaşcă migdale
4 curmale fără sâmburi, înmuiate
Amestecaţi migdalele într-un blender. Când s-au tocat foarte fin, adăugaţi curmalele şi amestecaţi până obţineţi un aluat lipicios. Adăugaţi câteva linguriţe de apă de la curmale daca nus e leagă. Daţi deoparte 1/3 ceaşcă aluat crustă. Restul de aluat îl presaţi în forme mici de tartă. Daţi la frigider.

Ingrediente cremă cheesecake:
2 ceşti alune caju, înmuiate cel puţin 2 ore
1 linguriţă zeamă de lămâie
½ ceaşcă unt de cocos înmuiat, nu topit
¼ ceaşcă sirop de agave
1 linguriţă extract de vanilie
1 linguriţă scorţişoară
Câteva cuişoare
Un vârf de cuţit nucşoară pudră
Amestecaţi toate ingredientele, mai puţin untul de cocos, într-un blender. La final, adăugaţi untul şi mai amestecaţi până la omogenizare. Turnaţi crema peste crustă şi daţi la frigider.
Ingrediente capac crocant din fructe:
3 mere, feliate subţire
¼ ceaşcă sirop agave
Scorţişoară, după gust
1 ceaşcă merişor deshidratat
2 linguri unt de cocos
1/3 ceaşcă aluat crustă
Amestecaţi feliile de măr cu siropul de agave şi scorţişoara şi deshidrataţi la temperatură scăzută. Amestecaţi feliile de măr uşor deshidratate cu merişorul, untul de cocos şi aluatul de crustă şi presaţi capacul crocant peste crema de cheesecake. Mai daţi la frigider cel puţin două ore înainte de servire şi folosiţi un cuţit foarte ascuţit pentru tăiat.
Poftă bună!
Foto: Facebook
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro