Reţete raw: Gogoşi de dovleac cu cremă de caramel fără foc

De Diana Zagrean pe

Când spui gogoşi, nu te gândeşti la un desert prea sănătos, dar bucătăria raw-vegană a găsit o soluţie delicioasă pentru un desert de vis. Cum dovleacul este în plin sezon la noi şi nu putem să ne limităm la plăcinte, iată cum se prepară nişte delicioase gogoşi de dovleac cu cremă de caramel fără foc.
Ingrediente gogoşi dovleac:
¾ ceaşcă nuci pecan înmuiate şi scurse de apă
1 ceaşcă nucă de cocos rasă şi uscată
Un praf de sare de mare
1 bucată mică de ghimbir proaspăt (2 cm)
1 linguriţă scorţişoară pisată
Un vârf de cuţit cardamon pisat
1 lingură sirop de agave sau miere raw
1 linguriţă extract de vanilie
10 curmale, fără sâmburi şi coajă
1 ceaşcă cubuleţe de dovleac plăcintar
Amestecaţi nucile pecan, nuca de cocos şi sarea de mare într-un blender, apoi adăugaţi condimentele, siropul de agave, vanilia şi curmalele şi procesaţi până la omogenizare.
Adăugaţi dovleacul şi mai procesaţi puţin, fără să obţineţi o pastă omogenă.
Formaţi gogoşi şi folosiţi deshidratorul pentru a le usca la suprafaţă, înăuntru trebuie să fie încă umede.
Citeşte mai departe cum să prepari crema caramel şi cum să obţii gogoşi de dovleac delicioase pe pagina următoare!
 

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica