Reţete raw: Cheesecake cu lămâie şi zmeură fără foc

De Diana Zagrean, pe

Nu există leac mai bun pentru caniculă decât o prăjitură uşoară şi sănătoasă care nu necesită coacere. Dacă este şi foarte aromată şi răcoritoare, fără să mustească de calorii şi zahăr, cu atât mai bine. Iată cât de uşor poţi să faci un cheesecake cu lămâie şi zmeură fără foc.
Ingrediente cremă de brânză:
2 ceşti alune caju tocate şi înmuiate cel puţin o oră
½ ceaşcă zeamă de lămâie
½ ceaşcă miere (sau sirop de agave)
6 linguriţe ulei de cocos
2 linguriţe unt de cocos
5 linguriţe vanilie
Puţină sare de Himalaya
Amestecaţi alunele caju, lămâia, îndulcitorul, uleiul de cocos la temperatura camerei, vanilia şi sarea într-un blender.
Turnaţi crema astfel obţinută peste crustă. Scoateţi bulele de aer şi daţi la congelator până se întăreşte.
Ingrediente cremă de lămâie
Sucul de la o lămâie
4 linguriţe unt de cocos
Sirop de agave, după gust
Puţină sare de Himalaya
Coajă de lămâie sau esenţă raw
Amestecaţi zeama de lămâie, untul de cocos, siropul de agave, sarea şi esenţele/coaja de lămâie în blender. Presăraţi pe deasupra cremei de bânză.
Ingrediente crustă
1 ceaşcă migdale crude şi/sau nuci de macadamia
Câteva curmale fără sâmburi
2 linguriţe pulpă de cocos răzuită şi uscată
Tocaţi migdalele sau nucile, alături de curmale într-un blender. Presăraţi pudra de nucă de cocos pe fundul unei forme de tartă. Presaţi aluatul pentru crustă peste nuca de cocos.
Pentru décor
Zmeură şi flori sau coajă de lămâie, frunze de mentă, felii de lămâie, etc.
Foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro