REŢETE: Copane aromate

De Libertatea pentru femei pe

Puiul la cuptor poate deveni o adevărată poezie dacă este asezonat şi aromat cum trebuie, potrivit reţetei. Vezi aici cum se prepară nişte copane aromate ca la carte.

► Ingrediente
► 8-10 copane de pui
► sare
► o lingură miere
► 4 căței usturoi
► piper
► un praf nucșoară
► 3-4 linguri ulei de măsline
► 300 g orez
► un praf șofran
► 2-3 fire ceapă verde
► un morcov
► 2 căni supă de pui
► 100 g mazăre
► o legătură pătrunjel
► 100 g unt
Preparare:
1. Se spală orezul. Se curăță morcovul şi se rade pe răzătoarea mică.
2. Morcovul și ceapa tocată se călesc în uleiul de măsline. Se adaugă orezul, șofranul și supa. Mazărea fiartă se pune la sfârșit.
3. Separat, se condimentează copanele de pui cu sare, piper şi nucșoară. Se ung cu miere și unt și se lasă la macerat.
4. Se rumenesc bine în sucul propriu și, la sfârșit, se adaugă usturoiul pisat. Se servesc cu orez şi se ornează cu pătrunjel verde.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro