Reţete tradiţionale: Salată de boeuf

De Diana Zagrean pe

Iată o salată aperitiv delicioasă şi uşor de preparat. Învaţă să faci o salata de boeuf pentru masa de Crăciun după o reţetă tradiţională.
Ingrediente :
► 4 morcovi
► 200 g mazăre fiartă
► 4-5 cartofi
► 400 g carne de vită (sau piept de pui, curcan)
► sare
► piper negru măcinat
► 200 grame gogosari acri
► 200 grame castraveţi muraţi
Pentru maioneză:
►2 ouă fierte
►2 ouă nefierte
►zeama de la o lămâie
►1-2 linguri muştar cu hrean
►ulei
►rucola pentru ornat

Mod de preparare:
1. Se curăţă cartofii și morcovii şi se fierb. Separat, se fierbe şi carnea, la fel şi două ouă.
2. Se separă albușurile de gălbenuşuri, de la ouăle crude. Gălbenuşurile se amestecă cu cele fierte, se adaugă muștar și se freacă cu ulei, obţinân-du-se maioneza.
3. După ce au fiert legumele și carnea, se răcesc și se taie cubulețe. Se pun într-un bol, se amestecă cu mazărea și, la sfârșit, se adaugă maioneza și zeama de lămâie. Se servește ornată cu frunze de rucola şi pâine prăjită.
Poftă bună!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro