Reţetă vegană: Pacheţele cu ciuperci în foi de varză

De Lumea Femeilor pe

Vrei să mănânci sănătos?
Iată mai jos o reţetă creată special pentru tine.

PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 45 MINUTE 
COACERE: 35 MINUTE

►200 g orez
► sare
► 12 foi de varză albă
► 200 g ciuperci
► 1 ceapă verde
► 5 roşii
► 200 g germeni
► 3-6 linguri sherry
► 4-6 linguri sos de soia
► piper măcinat
► sfoară de bucătărie
► 300 ml supă de legume
► Orezul se fierbe conform indicaţiilor de pe pachet, se adaugă sare, se ia de pe foc şi se lasă să se scurgă de apă. Se păstrează la loc cald. Se spală foile de varză. Se opăresc în apă fiartă cca 1 minut, apoi se lasă să se scurgă.
► Ciupercile se spală, se curăţă de cotoare şi se taie fâşii. Ceapa verde se taie inele. Roşiile se spală, se opăresc în apă fiartă, după care se toacă mărunt. Germenii se spală cu apă rece şi se lasă să se scurgă.
► Se amestecă totul într-un castron, după care se pun şi germenii şi orezul fiert. Se stropeşte totul cu sherry, cu sosul de soia, se asezonează cu piper şi se amestecă bine.
► Pe foile de varză se întinde compoziţia obţinută. Se rulează pacheţele mici, care se închid la capete şi se leagă cu sfoară de bucătărie. Supa de legume se dă în fiert, se introduc înăuntru pacheţelele şi se lasă la foc mic, timp de 25-35 de minute. Se scot, se scurg bine, se scoate sfoara şi se servesc cu un sos iute.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro