Tocană de vită cu legume

De Lumea Femeilor pe

Încearcă diseară o reţetă simplă şi dietetică: tocană de vită cu legume.
4 PERSOANE  
PREPARARE: 35 MINUTE
► 750 g piept de vită
► 2 dovlecei mici
► 400 g cartofi fierţi
► 4 morcovi
► 2 cepe
► 2 frunze de pătrunjel
► 1/2 rădăcină de ţelină
► 1 tulpină praz
► 2 linguri ulei
► 1/2 l supă de carne
► 2 linguri pătrunjel tocat
► 1 linguriţă chimion
► sare, piper

► Carnea se spală şi se taie bucăţi mai mari. Dovleceii se taie felii. Cartofii, ţelina şi ceapa se taie bucăţi. Morcovii se taie rondele. Prazul se spală, se îndepărtează capetele şi se taie inele.
► Se încinge uleiul într-o tigaie şi se pun să se rumenească bucăţile de carne. Se scot şi se ţin la cald. Jumătate din feliile de dovlecei se pun la călit. Se adaugă carnea şi toate legumele. Se asezonează cu sare, piper şi chimion. La sfârşit se pun şi restul de felii de dovlecel.
► Se toarnă supa de carne şi se lasă la cuptor 1 oră şi jumătate, la foc mediu. La servire, se decorează cu pătrunjel.
Încearcă şi reţeta aceasta: rocană de pui cu legume!
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro