Tartă cu cârnaţi şi sos

De Libertatea pentru femei, pe

O mâncare destul de grea, dar atât de bună încât merită să o încerci măcar o dată.
PORȚII: 6-8
PREPARARE: 30 min
COACERE: 40 min
► Ingrediente
Pentru aluat:
►200 g unt
►un praf sare
►350 g făină
►175-200 ml iaurt
►4 cârnați picanți
►4 ardei capia
►4 roșii mari
►2 linguri zahăr
►sare
►3-4 frunze rozmarin
►ulei de floarea-soarelui

► Preparare:
1. Se pune făina într-un bol, se adaugă untul moale, sarea și iaurtul. Se frământă câteva minute, apoi se bagă la rece.
2. În acest timp, se curăță ardeii, se opăresc roșiile și se decojesc. Se pasează cu blenderul. Piureul obținut se fierbe cu sare, zahăr și rozmarin. Se lasă să clocotească și, după ce a fiert, se dă deoparte.
3. Cârnații se taie felii subțiri și se rumenesc în sucul propriu.
4. Se întinde aluatul, se așază în tavă și pe margini și se pun sosul și cârnații. Se coace şi se servește cu rozmarin.
Încearcă şi reţeta de varză călită cu cârnaţi!
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!