Deliciul tău de prânz.
Simplu de făcut, delicioasă şi sănătoasă. Încearc-o şi tu!
PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 30 MINUTE
FIERBERE: 50 MINUTE
►300 g carne tocată de porc
► 1 ou ► 1 ceaşcă de orez
► sare, piper negru
► 1 lingură de ulei
► 1 lingură de unt
► 4 cuişoare
► 2 litri de apă
► 1 lingură bulion (25 g)
► 1 ceapă
► 2 linguri zahăr
► 1 lingură făină
► câteva fire de arpagic
► sare
► Se prepară compoziţia de perişoare: se amestecă bine carnea tocată cu oul, sarea, orezul bine clătit în apă rece şi piperul negru. Se fac perişoare cu diametrul de 3 cm.
► Se încălzeşte uleiul într-o tigaie mare, se adaugă untul şi se încinge. Se adaugă făina şi se lasă până când capătă o culoare rozalie.
► Se adaugă apa rece (1/2 litru) şi se amestecă până când se subţiază compoziţia. Se adaugă 1,5 litri de apă şi bulionul, ceapa, sarea, zahărul şi se fierbe în continuare.
► Când supa a dat în fiert, se pun perişoarele. Se fierbe timp de 45 de minute şi se amestecă ocazional.
► Se scot ceapa şi cuişoarele din supă. Se asezonează cu arpagic. Se serveşte cu pâine sau sandvişuri.