ŞTIUCĂ CU ROZMARIN

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Marți, 31 august 2021, 13:42

O reţetă sănătoasă, ca toate reţetele de peşte, şi foarte gustoasă. Ai gătit vreodată ştiucă?
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
coacere: 100 MIN
► Ingrediente
► 8 bucăți știucă
►1-2 crenguțe rozmarin
►4 lămâi
►200 ml vin alb dulce
►o lingură miere
►2 ardei ►sare
►piper negru măcinat
►4 roșii ►2 linguri pesmet
►o căpățână usturoi

► Preparare:
1. Se spală peștii. Se taie pe burtă și se condimentează cu sare, piper, usturoi și rozmarin și se ung cu ulei de măsline.
2. Se curăță și se spală ardeii și roșiile. Se taie rondele și se pun pe fundul tăvii într-un strat gros. Se dau cu sare și ulei.
3. Se așază peștii în tavă. La final, se stropesc cu vinul alb, cu mierea și se acoperă cu rozmarin, pesmet și felii de lămâie, apoi se dau la cuptor.
4. După ce s-au rumenit ușor, se scot din cuptor și se lasă să se răcorească. Se servesc cu suc de lămâie.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!