Orezul e sănătos, hrănitor şi se face repede. Încearcă şi tu reţeta!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
fierbere: 30-40 MIN
► Ingrediente
► 300 g orez cu bobul lung
►300 g muşchi afumat
►300 g roșii
►3 ouă
►o legătură mărar
►sare
►piper
►50 g telemea
► Preparare:
1. Se fierbe orezul. Separat, se taie muşchiul afumat cubulețe, care se călesc în sucul propriu.
2. Se pun ouăle să fiarbă. După ce au fiert, se lasă în apă rece, apoi se curăță și se taie mărunt. Mărarul se spală și se toacă mărunt. Se presară pe fiecare strat.
3. Roșiile se taie rondele. Pe un platou, se aranjează toate ingredientele pregătite. Un strat de orez, unul de muşchi afumat, unul de roșii, brânză, orez și tot așa. Pe deasupra se ornează cu ouăle fierte şi mărunţite. Încearcă şi reţeta de orez basmati cu broccoli şi migdale!
Foto: Thinkstock