Specialitate cu cârnaţi

De Libertatea pentru femei pe

O reţetă destul de grea, dar delicioasă: specialitate cu cârnaţi!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
COACERE: 60 min
► Ingrediente
► 600 g cartofi
►3 cepe roșii
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►ulei de măsline
►4 cârnați ardelenești
►o legătură mărar
►100 g șuncă afumată
►300 g roșii
►busuioc verde
►2 lingurițe zahăr
►sare

► Preparare:
1. Se fierb cartofii, se curăță ceapa, se taie solzișori, se călește în ulei, se adaugă șunca feliată fin și se rumenesc împreună.
2. Se taie cartofii cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapă și șuncă. Se potrivesc cu sare, piper, boia și se iau de pe foc.
3. Se prepară sosul de roșii. Se clocotește piureul de roșii și se pun busuioc, sare și zahăr.
4. La final, se rumenesc cârnații în sucul propriu și se servesc cu sosul de roșii și cu cartofii țărănești. Se ornează cu mărar verde.
Încearcă şi reţeta de cârnaţi tradiţionali bio!
Foto: Thinkstock

Iată și cum îți ies cei mai buni carnati de Craciun

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro