O reţetă foarte sănătoasă cu somon plin de omega 3!
► Ingrediente ► 8 fileuri de somon ►sare ►piper ►cimbru verde Pentru sos: ►100 g unt ►3 linguri făină ►nucșoară ►400 ml lapte ►o legătură ceapă verde ►un kg spanac ►zeama de la 2-3 lămâi ►o linguriță zahăr ►ulei de măsline pentru salată
► Preparare: 1. Se stropeşte somonul cu suc de lămâie și se dă la rece. 2. Pentru sos se topește untul, se adaugă făina, sarea, se amestecă bine și, la final, se pune laptele călduț. Se rade nucșoară și se dă în clocot. 3. Se opărește spanacul 10-15 minute, cât să se înmoaie ușor, apoi se scoate în sită. Se pregătește cu sos de lămâie, ulei, zahăr și ceapă verde. 4. Se pune somonul pe grătar și se rumeneşte. Se serveşte pe pat de spanac cu ceapă verde mărunţită și pe deasupra cu sos alb. Se ornează cu scoici. Încearcă şi reţeta de somon cu legume!