Reţetă: Piept de curcan cu legume

De Libertatea pentru femei pe

O reţetă savuroasă şi plină de rafinament care te va ajuta să-ţi impresionezi şi cei mai exigenţi prieteni.

► Ingrediente
► un kg piept de curcan
► sare
► piper
► cimbru
► 2-3 linguri ulei
► 500 g cartofi noi
► o le-gătură mărar
► 200 g mazăre
► 100 g broccoli
► 200 g fasole verde
► 2 ardei
► 2-3 morcovi
► 50 g unt
Pentru sos:
► 200 ml lape
► 50 g unt
► 2 linguri făină

► Preparare:
1. Se unge cu puţin unt pieptul de curcan, se condimentează cu sare şi piper şi se dă la cuptor, până se rumeneşte.
2. Separat, se topește restul de unt, se adaugă făina și laptele fierbinte. Se amestecă sosul să nu se formeze cocoloașe. Se dă apoi deoparte.
3. Se curăță și se taie legumele. Cartofii se fierb în apă cu sare. Se scot apoi, se scurg și se pregătesc cu unt. Se adaugă mărar după preferință.
Legumele se servesc cu pieptul de curcan rumenit în cuptor şi cu sosul alb.

Fă și tu o friptura de curcan aromata!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro