Mini-tarte aromate

De Libertatea pentru femei pe

Tartele ies foarte bune şi se fac foarte repede. Încearcă şi tu mini tartele aromate.

PORŢII: 20-24
PREPARARE: 40 min
coacere: 40 MIN
Ingrediente:
Pentru aluat:
►200 g unt
►350 g făină
►un praf sare
►4 linguri smântână lichidă
►coaja de la o lămâie
Pentru cremă:
►4 ouă
►500 ml lapte
►4 linguri făină
►150 g zahăr
►o păstaie vanilie
►un praf sare
►75 g unt
►coaja de la o lămâie verde
►zeama de la o lămâie
►zahăr pudră

1. Se cerne făina și se amestecă cu untul moale și cu smântâna. Se adaugă sarea și se frământă până se obține o cocă fină, ușor de întins. Se împachetează în folie de plastic și se lasă la rece.
2. Se pune laptele să fiarbă. Se adaugă o păstaie de vanilie. Ouăle se bat bine, se adaugă un praf de sare, zahărul şi făina cernută. Se amestecă bine să nu se formeze cocoloașe și se toarnă laptele fierbinte. Se adaugă coaja de limă și se pune pe foc. Se amestecă continuu și, după ce s-a îngroșat, se dă deoparte și se adaugă untul. După ce s-a răcit, se pune și zeama de lămâie.
3. Se întinde foaia, se taie și se așază în forme. Se coc formele. Se scot ușor să nu se rupă. După ce s-au răcit, se pune cremă. Se ornează cu coajă rasă de lămâie verde. Se pudrează pe margini cu zahăr.
Încearcă şi tartele cu roşii uscate şi măsline!
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro