Cuptor de mămăligă cu sarmale

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Marți, 11 august 2020, 16:11

Mămăligă şi sarmale – o reţetă tradiţională pe placul tuturor!
PORŢII: 10-12
PREPARARE: 180 min
coacere: 40 MIN
Ingrediente:
Pentru sarmale: ►un kg carne tocată de porc
►o cană orez ►4 cepe ►pastă de tomate
►2 verze murate ►sare ►piper ►foi de dafin
Pentru mămăligă: ►mălai ►sare ►apă
►2 ardei pentru decor ►2 măsline decor

1. Se toacă ceapa şi se căleşte în puţin ulei. Orezul se fierbe, după care se scurge şi se amestecă cu carnea, ceapa, sarea şi piperul.
2. Se aleg frunzele de varză pentru sarmale, iar restul de varză se taie mărunt.
3. Se înfăşoară compoziţia de carne în frunzele alese. Pe fundul cratiţei se aşază un rând de varză tocată mărunt, apoi sarmalele. Printre ele se pun pasta de tomate şi foile de dafin. Ultimul rând trebuie să fie un strat de varză tocată. Se adaugă apa şi se pune cratiţa la foc mic, pe aragaz, până dă în clocot. După aceea, se dă la cuptor, în jur de 2 ore şi jumătate. Se mai completează cu apă, dacă e nevoie.
4. Se face mămăliga. Când apa fierbe, se adaugă mălaiul şi se amestecă bine. Mămăliga se răstoarnă pe o farfurie şi se aranjează sub forma unui cuptor cu sarmale.
Încearcă şi reţeta de sarmale ardeleneşti!

Cele mai bune trucuri ca sa-ti iasa mamaliga perfecta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!