Punguţe de şuncă umplute cu salată

De Lumea Femeilor pe

timp de preparare: 20 minute

Ingrediente pentru 2 persoane

►10 felii subţiri de şuncă sau jambon
►10 codiţe de ceapă verde
►2 linguri maioneză
►1 morcov
►1 ţelină mică
►2 mere
►1/2 lămâie
►sare, piper

Mod de preparare

1. Se prepară mai întâi salata de crudităţi. Se curăţă morcovul, ţelina şi merele, apoi se dau pe răzătoarea mare.
2. Se stropesc imediat cu zeamă de lămâie, ca să nu-şi schimbe culoarea.
3. Se adaugă maioneza şi se amestecă, potrivind gustul de sare şi piper.
4. Se ia din salată cu o lingură şi se pun grămăjoare în mijlocul fiecărei felii de şuncă, după care se strâng ca nişte punguţe şi se leagă cu codiţe de ceapă verde.
Variantă rafinată:
1. Se curăţă de coajă şi seminţe 2-3 pere mari şi se taie cubuleţe.
2. Se amestecă 3 linguri oţet de vin cu 2 linguri zahăr pudră şi se lasă pe foc până se topeşte zahărul. Se adaugă perele şi se lasă pe foc mic 10 minute.
3. Apoi umpli feliile de şuncă.
Trucul nostru
Codiţele de ceapă verde se leagă mai bine când sunt un pic mai veştede.
Când potriveşti gustul salatei folosite ca umplutură, ţine cont şi de cât de sărată este şunca.
Foto: Shutterstock

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica