Pâine fără drojdie și fără dospire, rețeta bloggerului “Divă în bucătărie”

De Revista Unica, pe
Aceasta rețetă de pâine poate fi o soluție pentru cei care doresc să aibă o pâine caldă și proaspătă pe masa de sărbători, chiar dacă nu au drojdie în casă. Cristina Toth, posesoarea blogului culinar Divă în bucătărie, știe să facă o pâine delicioasă și ne împărtășește și nou rețeta.

Pentru a face pâine cu bicarbonat, pâine fără drojdie și fără dospire avem nevoie de doar patru ingrediente, iar pregătirea aluatuui se face în doar cinci minute.

Ingrediente pentru o pâine de 1,1 kg

600 g făină albă

500 ml lapte bătut, sana sau kefir

o linguriță de sare

o linguriță de bicarbonat

o linguriță de fulgi de ovăz (optional, pentru decor)

S-ar putea să te intereseze și:

Gogoși fără drojdie. Rețeta bloggerului Diva în bucătărie

Preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se cerne făina într-un bol, apoi se adaugă sarea și bicarbonatul.

Se toarna laptelele bătut sau alt lactat fermentat pe care îl avem la îndemână, apoi se frământă aluatul până nu se mai lipește de mâini.

Se pune aluatul în tavă, apoi se secționează în patru, cât mai adânc. Cu o pensulă se umezește aluatul și se presară fulgi de ovăz.

Pâinea se coace 35-40 minute, în funcție de puterea cuptorului din dotare, până se rumenește frumos.

Se lasă să se răcească, apoi se feliază. Dacă se taie cât încă este caldă, pâinea va mirosi a bicarbonat, dar după răcire acest miros dispare.

Poftă bună!

Foto: Cristina Toth

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro