Paella (Spania)

De Revista Unica pe

Un ardei roşu; un dovlecel; 2 cepe; 4 căţei usturoi; 500 g scoici;1 l supă de peşte; 4 linguri ulei de măsline; o conservă roşii decojite; 400 g orez de rizoto; 400 g file de biban de mare; 8 crevete în cochilie; o linguriţă şofran; sare, piper, felii de lămâie

Taie mărunt ardeiul, dovlecelul, usturoiul şi ceapa. Pune scoicile în apă clocotită 5 minute. Cele care nu se desfac se aruncă. Căleşte legumele în ulei încins, apoi stinge-le cu roşiile din conservă şi cu supa de peşte. Adaugă şofran, sare şi piper, apoi pune şi orezul şi lasă să fiarbă 10 minute. Pune în orez peştele tăiat bucăţele, scoicile şi crevetele, acoperă cratiţa cu folie de aluminiu şi coace la cuptor, la foc mediu, o jumătate de oră. Înainte de a servi, decorează cu rondele de lămâie.
Foto:Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro