Mucenici şi alte reţete de prăjituri de post

De Diana Zagrean pe

E vremea să facem mucenicii şi toate femeile gospodine se apucă de frământat sau de tocat nucă. Iată câteva reţete de mucenici şi alte prăjituri de post.

Ruladă cu mac şi gem

PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 45 MINUTE – COACERE: 30 MINUTE

► 1 pachet aluat de patiserie (de post)
► 50 g zahăr pudră
► 1 pachet zahăr vanilat
► 80 g seminţe de mac măcinate
► 1 lingură făină
► ½ linguriţă coajă de lămâie
► gem de coacăze
► ulei pentru uns tava

► Se pune aluatul la decongelat, după care se frământă ca o cocă. Se amestecă cu 50 g zahăr pudră şi cu zahărul vanilat. Se încorporează seminţele de mac şi coaja de lămâie.
► Se întinde aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, unsă cu ulei şi presărată cu făină.
► Se pune în cuptorul preîncălzit şi se coace uşor. Se scoate din cuptor şi se pune pe altă hârtie de copt. Se unge cu gem de coacăze (sau alte fructe), se rulează şi se lasă să se răcească.
► Se presară cu zahăr pudră sau cu glazură de lămâie.
Sursa foto: Shutterstock

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3 4

Dima Trofim, despre perioada de doliu: "Am trecut cu foarte mare greutate"

Dima Trofim, despre perioada de doliu: "Am trecut cu foarte mare greutate"