Mirela Vaida prepară ciorbă de fasole cu afumătură ca la mama acasă

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 12 octombrie 2021, 16:14

De când nu ați mai mâncat o cirobă de fasole cu afumătură? Este unul dintre preparatele tradiționale îndrăgite de români și este excelent pentru a fi preparat mai ales acum, în sezonul rece.

Mirela Vaida, îndrăgita prezentatoare a emisiunii “Acces Direct”, este pasionată de gătit și este o expertă în prepararea mâncărurilor tradiționale moldovenești. Vedeta de televiziune a împărtășit cu publicul rețeta ei de ciorbă cu fasole și afumătură, așa cum a învățat-o de la rudele ei din Iași.

„Dacă soțul meu ardelean spune că fac o ciorbiță de fasole cu afumătură genială, înseamnă că știe el ce zice”, spune prezentatoarea TV.

Citeşte şi: Cum prepară Mirela Vaida cea mai gustoasă ciorbă cu 100 de perișoare

Haideți să decoperim, așadar, cum prepară Mirela Vaida cea mai bună ciorbă de fasole cu afumătură:

Mirela Vaida prepară ciorbă de fasole cu afumătură ca la mama acasă

Ingrediente:

  • fasole uscată,
  • 4-5 cepe,
  • 2 morcovi,
  • verdeață după gust,
  • bulion,
  • cârnat afumat,
  • costiță afumată,
  • slănină,
  • tarhon,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru uscat.

Mod de preparare:

Mirela Vaida prepară ciorbă de fasole cu afumătură ca la mama acasă

Fasolea se pune la înmuiat câteva ore – în funcție de soiul ales. Apoi se fierbe în trei ape, iar în a apatra apă se vor pune restul ingredientelor pentru a finaliza preparatul. Cât fierbe fasolea, legumele se mărunțesc, iar carnea (costița, slănina și cârnatul) se taie în bucăți potrivite.

Mirela Vaida prepară ciorbă de fasole cu afumătură ca la mama acasă

Într-o altă oală se pune la călit ceapa în ulei încins, apoi morcovul ras, bulionul și sare și piper, după gust. Toate se călesc până când ceapa devine translucidă, iar apoi se adaugă carnea. Se călesc toate câteva minute, iar apoi se adaugă această compoziție peste fasolea care fierbe.

Mirela Vaida prepară ciorbă de fasole cu afumătură ca la mama acasă

Se daugă restul condimentelor, se potrivește de apă și se lasă să dea 2-3 clocote (nu foarte mult, fasolea, în acest punct, fiind deja fiartă). La final se adaugă o crenguță de cimbru uscat. Ciorba se servește fierbinte, cu pătrunjel proaspăt tocat presărat pe deasupra, cu o ceapă roșie și un ardei iute. Mirela recomandă și un păhărel cu tărie la servirea preparatului, ca să deschidă apetitul. Poftă Bună.

Foto – captură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!