Mâncare de gutui de post

De Libertatea pentru femei pe

Mancare de gutui de post, delicioasă și foarte ușor de făcut. Poate că nu te-ai fi gândit să le prepari astfel, dar trebuie să știi că gutuile nu sunt bune doar în compot sau plăcintă, ci pot fi folosite şi la prepararea unor tocăniţe aromate. Iată reţeta pentru o mâncare de gutui de post delicioasă, care are un gust dulce-acrișor și care va fi foarte apreciată de toată familia.

Ingrediente pentru mâncarea de gutui de post

Pentru o mâncare de gutui ca la carte, ai nevoie doar de aceste ingrediente:

► 4 gutui
►2 linguri pesmet
►o linguriță sare
►1-3 linguri mac
►50 g margarină
►2-3 linguri ulei de măsline
►o lingură pastă de roșii
►o legătură pătrunjel

Cum se prepară mâncarea de gutui de post

În 4 pași simpli ai o mâncare de gutui de post absolut delicioasă. Iată cum o prepari:

1. Se curăță gutuile de coajă și se taie felii potrivite. Se pun în apă clocotită și se fierb aproximativ 60 de minute.
2. Separat, într-o cratiță, se topește margarina, se adaugă uleiul și feliile de gutui. Se călesc până capătă transparență. Se mai pune din când în când zeama în care au fiert gutuile.
3. Se cerne pesmetul și se adaugă în cratiţă împreună cu sucul de roșii.
4. Se lasă să mai clocotească aproximativ 10 minute, apoi se oprește focul.

Mâncarea de gutui de post se servește ornată cu pătrunjel și mac.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro