Fileul de Pangasius este consistent şi gustos, perfect pentru sauté. Este popular nu numai datorită preţului său accesibil dar şi pentru gustul său.
Crescătorii de somon din Statele Unite au presat autorităţile să redenumească peştele „Basa”, temându-se pentru propriile vânzări. Într-adevăr, dată fiind carnea sa consistentă şi gustoasă, puteţi pregăti o masă delicioasă fără efort substanţial. În cele ce urmează vă prezentăm o reţetă elementară de pangasius:
Ingrediente
– 2 fileuri de pangasius – Ulei de măsline – 1 lingură pătrunjel tocat – Sare şi piper după gust – Condimente pentru peşte, după gust – Opţional: 1 căţel de usturoi pisat – 1 lime
Instrucţiuni
Uscaţi fileurile de Pangasius dezgheţate în hârtie de bucătărie. Asezonaţi fileurile cu sare şi piper, dar şi cu condimente de peşte la alegere, în timp ce încingeţi uleiul de măsline într-o tigaie.
Opţional: Dacă vă place usturoiul, puteţi marina peştele anterior: tocaţi un căţel de usturoi, amestecaţi-l cu ulei de măsline, sare şi piper şi aplicaţi amestecul pe fileul de Pangasius. Lăsaţi peştele în amestec cel puţin 10 minute, recomandabil fiind între 20 de minute şi o oră.
Acum, trageţi fileurile la tigaie până când dobândesc o culoare aurie. Aşezaţi fileurile de Pangasius pe o farfurie şi asezonaţi-le cu pătrunjel şi lime. Serviţi cu orez sau cartofi. Se recomandă vinul alb sec.
Recomandări
Carnea peştelui este uşoară însă extrem de gustoasă, fapt pentru care nu necesită asezonare deosebită pentru obţinerea unui rezultat bun.