Două rețete delicioase de la maestra prăjiturilor, Ana Consulea

De Carmen Ghibuțiu, pe
La 26 de ani, Ana Consulea și-a transformat pasiunea pentru cofetărie într-o afacere care îi ocupă aproape tot timpul. Se trezește în fiecare dimineață la 4:30, iar la 6 este deja la laborator. Ana este un exemplu că niciun efort nu este prea mare atunci când faci lucurile care-ți plac. Ea face prăjituri. De la o jumătate de masă în bucătăria restaurantului deținut de familia ei, Ana a pus pe picioare o afacere și își deschide o braserie, unde vor putea fi găsite unele dintre cele mai delicioase prăjituri pe care le-ai mâncat până acum. Pentru că se apropie Sărbătorile, am rugat-o pe Ana să ne recomande două rețete delicioase pentru un desert de Crăciun sau pentru cafeaua de dimineață, pe care le putem face acasă.

Trufe cu scorțișoară

desert

Ingrediente:

250 g ciocolată neagră 66%

225 g frișcă lichidă 35% grăsime

5 g scorțișoară pudră

40 g miere de salcâm

50 g unt

300 g ciocolată neagră 66%

200 g cacao pudră

Mod de preparare:

Topiți ciocolata pe bain-marie sau la microunde. Fierbeți frișca împreună cu mierea și scorțișoara. Turnați acest amestec peste ciocolata topită și amestecați ușor, din centru spre margine, mișcând castronul. Cand ganache-ul atinge 24 0C adăugați untul care este deja la temperatura camerei și blendați cu un blender de mână. Lăsați la frigider cel puțin 4 ore. Când amestecul s-a răcit, formăm bile de 15 g pe care le dăm prin ciocolata temperată (32 0C) și prin cacao.


Biscuiți cu cafea

reteta de biscuiti

Ingrediente pentru aproximativ 700 g de biscuiți

250 g unt

50 g gălbenuș (de la două ouă)

140 g zahăr pudră

2 g sare

15 g lapte

20 g cafea

400 g făină

10 g praf de copt

Mod de preparare:

Laptele se fierbe împreună cu cafeaua și se lasă peste noapte la frigider. A doua zi, compoziția obținută se strecoară pentru a înlătura resturile de cafea și se păstrează doar laptele aromatizat. Untul, gălbenușurile, zahărul pudra, sarea, laptele aromatizat se bat la mixer până se omogenizează. Se adaugă făina, praful de copt și se dau la frigider 30 de minute. Se scot, se întind și se decupează forma dorită. Se pun la cuptor la 180 grade timp de 12 minute.

Pentru a descoperi mai multe rețete și trucuri în bucătărie, vă recomandăm să intrați pe site-ul Anei Consulea, iar pentru a afla povestea unei adevărate artizane a prăjiturilor, cumpărați revista Unica de decembrie, din 26 noiembrie la chioșcurile de presă!

Foto: Andreea Goia și arhiva personală a Anei Consulea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro