Ingrediente:
250 g ciocolată neagră 66%
225 g frișcă lichidă 35% grăsime
5 g scorțișoară pudră
40 g miere de salcâm
50 g unt
300 g ciocolată neagră 66%
200 g cacao pudră
Mod de preparare:
Topiți ciocolata pe bain-marie sau la microunde. Fierbeți frișca împreună cu mierea și scorțișoara. Turnați acest amestec peste ciocolata topită și amestecați ușor, din centru spre margine, mișcând castronul. Cand ganache-ul atinge 24 0C adăugați untul care este deja la temperatura camerei și blendați cu un blender de mână. Lăsați la frigider cel puțin 4 ore. Când amestecul s-a răcit, formăm bile de 15 g pe care le dăm prin ciocolata temperată (32 0C) și prin cacao.
Ingrediente pentru aproximativ 700 g de biscuiți
250 g unt
50 g gălbenuș (de la două ouă)
140 g zahăr pudră
2 g sare
15 g lapte
20 g cafea
400 g făină
10 g praf de copt
Mod de preparare:
Laptele se fierbe împreună cu cafeaua și se lasă peste noapte la frigider. A doua zi, compoziția obținută se strecoară pentru a înlătura resturile de cafea și se păstrează doar laptele aromatizat. Untul, gălbenușurile, zahărul pudra, sarea, laptele aromatizat se bat la mixer până se omogenizează. Se adaugă făina, praful de copt și se dau la frigider 30 de minute. Se scot, se întind și se decupează forma dorită. Se pun la cuptor la 180 grade timp de 12 minute.
Pentru a descoperi mai multe rețete și trucuri în bucătărie, vă recomandăm să intrați pe site-ul Anei Consulea, iar pentru a afla povestea unei adevărate artizane a prăjiturilor, cumpărați revista Unica de decembrie, din 26 noiembrie la chioșcurile de presă!
Foto: Andreea Goia și arhiva personală a Anei Consulea
Află cât de bine te potrivești cu partenerul tău!