Potrivit unor studii recente, tortul de ciocolată te poate ajuta să slăbeşti. Nu este o glumă şi nu vorbim de ingrediente magice care ard grăsimi. Citeşte mai departe şi află secretul pentru un corp de invidiat.
Consumul de dulciuri la micul dejun se pare că ajută la arderea caloriilor, potrivit unor oameni de ştiinţă citaţi de publicaţia britanică The Telegraph. Cercetătorii au descoperit că o felie de tort la micul dejun se digeră mai repede decât dacă servim dulciurile la prânz sau seara.
Explicaţia ar fi că metabolismul este cel mai activ în primele ore ale dimineţii şi astfel, arderile sunt mai intense.
În plus, dacă mănânci o felie de tort de ciocolată sau prăjituri dis de dimineaţă ai mai puţine şanse să pofteşti la dulciuri în restul zilei şi mai multe şanse să consumi caloriile până la culcare.
Iată o reţetă de tort de ciocolată, în cazul în care doriţi o cură de slăbire eficientă şi…delicioasă. Ingrediente tort de ciocolată:
250 grame margarină
6 linguri cacao
2 pliculeţe praf de copt
Coaja de la o lămâie şi de la o portocală
1 cană de lapte
4 ouă
200 grame făină
500 grame zahăr
2 fiole esenţă de rom
2 fiole esenţă vanilie
1 ciocolată (menaj sau cu lapte, simplă)
150 grame nuci Ingrediente crema de ciocolată:
Un plic budincă de ciocolată instant
4 linguri zahăr
½ litri lapte
3 ciocolate cu lapte
2 ciocolate amărui
1 pachet unt
Iata si cum faci cea mai buna crema de ciocolata pentru prajituri Mod de preparare:
Se pune la fiert margarina împreună cu laptele, zahărul şi pudra de cacao. După ce au dat în clocot se iau 20 de linguri din această compoziţie. Restul se dă la frigider, după răcire în prealabil.
Cele 20 de linguri din amestec se pun din nou pe foc, în altă oală. Se adaugă ciocolata, 1 fiolă de esenţă de vanilie şi una de rom. Aceasta va fi glazura pentru tort.
Separaţi gălbenuşurile de albuşuri. Pe acestea din urmă le bateţi spumă cu mixerul. Gălbenuşurile se amestecă cu făina, praful de copt, nuca măcinată şi coaja de portocală şi lămâie. Adăugaţi compoziţia pusă mai înainte la răcit şi amestecaţi bine. Când compoziţia este omogenă, înglobaţi şi albuşurile spumă, cu grijă, pentru a obţine un blat pufos.
Compoziţia se bagă la cuptorul preîncălzit la temepratură medie. Timp de zece minute lăsaţi flacăra mai mare, apoi lăsaţi să se coacă la foc mediu. După 30 de minute, încercaţi aluatul cu o scobitoare în centru. Dacă aceasta iese curată, torul este gata. Scoateţi blatul şi tăiaţi-l în două bucăţi, pentru a adăuga ulterior crema. Preparaţi crema de ciocolată astfel:
Preparaţi budinca de ciocolată potrivit instrucţiunilor de pe pachet. Când compoziţia începe să se închege, opriţi focul şi adăugaţi tabletele de ciocolată rupte bucăţi. Când ciocolata s-a topit, adăugaţi şi pachetul de unt. Crema obţinută este uşoară şi delicioasă.
Înţepaţi cu o scobitoare în mai multe locuri capacul inferior (baza tortului), apoi turnaţi jumătate dintr-un sirop făcut din 200 ml apă, 1 fiolă esenţă de rom, 7 linguri de zahăr şi 3 linguri de glazură.
Umpleţi jumătatea cu cremă de ciocolata şi plasaţi capacul superior deasupra. Însiropaţi şi cea de-a doua parte a blatului şi turnaţi glazura deasupra. Ornaţi cu fructe sau decoraţiuni după gust. Poftă bună!
Newsletter zilnic Unica
Intră în lumea Unica pentru a fi la curent cu cele mai importante informații din lifestyle-ul feminin.