Desert: Gogoşi ca la mama

De Libertatea pentru femei pe

Încearcă o reţetă clasică de gogosi pufoase. Vor avea acelaşi gust ca la mama acasă.
Ingrediente
1/2 kg faina
25 g drojdie proaspata
150 ml lapte
2 oua
50 g zahar
o linguriţa esenţa de rom sau alta esenţa
50 ml ulei

Pentru prajit:

200 ml ulei

Pentru glazurat:
un albus
câteva picaturi
suc de lamâie
100 g zahar pudra
Preparare

1. În jumatate din cantitatea de lapte se desface drojdia cu 2 linguri de faina. Se amesteca si se lasa 10 minute.

2. Restul laptelui se pune pe foc cu zaharul, ouale, 30 ml ulei si se lasa cât sa se încalzeasca, nu sa fiarba.

3. Într-un vas mare, se pune faina, careia i se face un gol la mijloc unde se pune maiaua. Se amesteca si se toarna laptele cald. Se framânta asemenea cozonacului si se adauga cei 20 ml de ulei ramasi si esenţa. Când se dezlipeste de vas, aluatul e bun de lasat la crescut pentru o ora.

4. Apoi, se întinde aluatul si se taie cercuri cu un pahar. Se pun la prajit în baie de ulei încins, întorcând gogosile. Se scot pe servete de hârtie si se lasa sa se raceasca.

5. Pentru glazura, se amesteca toate ingredientele cu un tel mic si se freaca bine pâna ce se obţine o compoziţie omogena, care se toarna peste gogosile racite.
Încearcă şi reţeta de gogoşi glazurate!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro