Cum să combați cele 3 motive pentru care nu-ți mai vine să gătești când ajungi seara acasă

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 07 martie 2018, 19:01

Te bucuri de o masă copioasă când ieși cu prietenii la un restaurant, dar nu ești tocmai fana gătitului, mai ales seara când sosești acasă de la job. Preferi să îți petreci timpul liber altfel și deseori ajungi să comanzi o pizza sau orice altceva pentru a scăpa de grija preparării cinei.

Gătitul însă nu ar trebui să fie o parte din viața ta pe care să o neglijezi constant, așa că ne-am propus să îți sugerăm idei prin care să prinzi din nou gustul mâncării făcute acasă.

  • Nu ai ingredientele necesare

De fiecare dată când te uiți în cămară ai impresia că îți lipsesc o mulțime de ingrediente. Unde mai pui că este destul de târziu și nu ai când să faci și cumpărăturile și să te și apuci de treabă după o zi obositoare la job. Din fericire, datorită extinderii magazinelor online care ne permit sa facem cumpărături rapide, această situație poate fi evitată foarte ușor.

De exemplu, retailerul belgiano-olandez Mega Image a lansat de curând propriul magazin online.  Serviciul este foarte util pentru că livrările se fac direct la domiciliu în 24 de ore, oriunde în țară. În plus, livrarea se face în ziua și în intervalul dorit de tine. Deci, dacă plănuiești din timp, cu câteva click-uri vei face rost de toate ingredientele.Trebuie doar să îți aloci câteva minute din zi pentru asta.

  • Aparatele pe care le folosești sunt murdare iar timpul tău e scurt

Se întâmplă deseori să ne grăbim diminețile și să nu avem timp decât de o cafea și un toast sau ceva încălzit repede la microunde. Abia seara vedem ce dezordine am lăsat în urma noastră și cu atât mai mult suntem prea obosite ca să ne apucăm de treabă. Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție, iar vasele au rămas în chiuvetă peste noapte.

Gândește-te cât de mult te ajută elctrocasnicele din bucătărie. Vei avea nevoie ca ele să aibă o performanță îndelungată. Fă-ți timp să le cureți măcar o dată la câteva zile pentru a le menține în stare de funcționare. De exemplu, espressorul trebuie curățat pentru a evita depunerile de calcar, blenderul poate aduna mirosuri neplăcute dacă îl neglijezi, iar curățarea cuptorului cu microunde nu este deloc dificilă, indiferent de metoda aleasă.

  • Gătitul este o corvoadă

Consideri că gătitul nu e tocmai o activitate plăcută pentru tine, nu ai de gând să stai cu orele până se coc ingredientele, iar dacă nu îți face plăcere mai bine nu ai mai face-o deloc. Soluția nu este să te arunci direct în prepararea unei mese complicate. Începe cu o rețetă simplă, cu fibre și proteine, care va fi sățioasă și îți va tine de foame până a doua zi dimineață. Există pe internet numeroase rețete din numai trei ingrediente, delicioase și rapid de făcut. Gândește-te și ce mulțumiți vor fi prietenii sau familia ta atunci când îi inviți în vizită și îi vei servi cu bunătăți făcute de tine.

Sperăm că te vor inspira aceste soluții și că vor transforma chiar și gătitul într-o formă de relaxare.

Sursa foto: Brooke Lark on Unsplash

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro