Cum pregăteşti o cină romantică

De Unica.ro, pe

Este vineri şi aţi vrea să faceţi o surpriză persoanei iubite. O cină romantică vi se pare cea mai bună idee, dar nu aveţi prea multe resurse la îndemână. Gustos.ro…
vă vine în ajutor cu câteva sugestii care va vor scoate din impas cu siguranţă!

1. Friptură la cuptor

Nu ştiţi să gătiţi mâncăruri complexe, nu-i nimic. Puteţi pregăti o friptură de pui la cuptor cu cartofi prăjiţi. E o reţetă simplă care face pe oricine să se lingă pe degete. De fapt cheia pregătirii unei cine pe cinste stă în găsirea modalităţilor de a-l satisface pe celălalt.

O masă simplă şi elegantă înlocuieşte cu succes una sofisticată şi scumpă. Tot ce trebuie să faceţi este să încercaţi să alegeţi ingrediente care îi plac. Nu uitaţi să adăugaţi cât mai multe condimente şi mirodenii, pentru a da o savoare de neuitat serii.

2. Vin rece

Aveţi grijă ca înainte să băgaţi friptura la cuptor, să puneţi la frigider o sticlă din vinul preferat. Un vin sec sau demi-sec roşu şi foarte rece este foarte potrivit pentru o seară romantică, chiar dacă deasupra nu o să aveţi un cer înstelat.

3. Ambianţa

Dacă mai aveţi ceva timp la dispoziţie, ar fi bine să va gândiţi ce fel de ambianţă aţi putea crea. Căutaţi locul ideal pentru cină. Ar putea fi pe balcon, în sufragerie sau de ce nu, în dormitor. Elementele de decor sunt şi ele importante. Dacă nu dispuneţi de prea multe, puteţi să încercaţi lumânări parfumate sau flori de sezon.

4. Muzica

Nimic nu se compară cu o seară liniştită, o mâncare bună şi  muzica preferată în surdină, alături de o lumină discretă şi alte câteva mici trucuri care să vă încânte musafirul. Muzică jazz, acordurile de saxofon, pian sau chitară sunt exact ce aveţi nevoie pentru a vă relaxa.

5.Ciocolata

Ciocolată, ciocolată şi mai multă ciocolată. Se ştie că deserturile cu ciocolată sunt cele mai bune afrodisiace. Dacă nu aveţi suficienţi bani că să cumpăraţi o fântână de ciocolată, puteţi încerca să topiţi nişte ciocolată cumpărată din comerţ şi să o turnaţi pe fructele pe care le aveţi prin frigider: banane, cireşe, portocale sau mere. Înecate în valurile de ciocolată, toate vor avea un gust delicios.

6.Film de dragoste

Sfârşitul perfect pentru o seară romantică îl reprezintă un film de dragoste, clasic sau contemporan după gusturi. Dacă nu aveţi unul deja la îndemână, puteţi apela la un centru de închirieri sau la resursele existente pe Internet.

Foto: Shutterstock

Află şi alte 37.000 de reţete şi articole, numai pe Gustos.ro!

Cum pregăteşti o cină romantică
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro