Cremă caramel cu nuci

De Libertatea pentru femei pe

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai gătesti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.
> timp de preparare: 60 minute

Ingrediente (pentru 4 porţii):
► 70 g zahăr
► 20 g smântână
► 20 ml rom
► 2 foi de gelatină
► 2 gălbenuşuri
► 10 g zahăr
► 150 g smântână pentru frişcă
► 4 foi de napolitană
► 2 linguri de nuci tăiate mărunt
► 1 lingură zahăr
► 4 linguri cu sos de caramel

1. Într-o crăticioară cu fundul mai gros se caramelizează 70 g de zahăr. Se ia de pe foc, apoi se adaugă 20 g smântână şi romul, apoi se pune din nou pe foc şi se amestecă în continuu, până se dizolvă toţi grunjii de zahăr. Se lasă puţin deoparte, se înglobează apoi gelatina înmuiată şi se lasă să se răcească.

2. Gălbenuşurile şi zahărul se bat spumă şi se adaugă la crema caramelizată. Se înglobează apoi şi frişca bătută şi se toarnă în patru forme mici, pe fundul cărora s-au pus foi de napolitană şi nuci tăiate mărunt. Se lasă la rece 6-7 ore, până se întăreşte bine budinca.

3. Se răstoarnă pe farfurioare în care s-a pus câte o lingură de sos caramel.

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica

EXCLUSIV! Melania Medeleanu și băiețelul său pe coperta Revistei Unica