Cartoful se numără printre legumele nelipsite din bucătăria românilor. Îl găsești peste tot, în orice magazin alimentar, este gustos, sățios și îl poți găti în atât de multe moduri, încât nu ai cum să te plictisești niciodată de el.
Pentru perioada postului, dar nu numai, ne-am gândit să vă prezentăm o rețetă inedită din câteva ingrediente simple, pe care sigur le aveți în cămară: cartofi și ceapă. Acest preparat a primit denumirea de “cartofi săraci” tocmai pentru că se pregătește din ingrediente aparent banale, dar foarte gustoase, dacă sunt gătite împreună într-un mod corespunzător.
Iată cum se prepară “cartofii săraci”, după rețeta celebrului Radu Anton Roman.
Cartofii se fierb în coajă. Ceapa se toacă solzișori. Când cartofii au fiert pe treisferturi, se scot din oală, se curăță de coajă și se taie cubulețe. Ceapa se pune la călit în grăsime cu pasta roșii, sare, piper și boia, amestecând bine. Când ceapa începe să devină sticloasă, se adaugă cartofii în tigaie, la prăjit, să prindă coajă. Se servesc fierbinți.