Borş light de vită

De Flavia Jurca, pe

Se apropie iarna şi deja începem să ne gândim la zilele friguroase şi la ce vom mânca atunci ca să ne încălzim, pe cât posibil fără să adăugăm kilograme în plus.
Pentru că la noi se poartă borşurile şi ciorbele şi în multe familii masa de prânz este de neconceput fără ele, vă prezentăm o variantă gustoasă şi hrănitoare, dar care nu supra-încarcă „nota de plată” a caloriilor.

Ingrediente pentru 4 persoane:

400 g carne de vită, tăiată cubuleţe
1 tulpină de praz
1 broccoli, rupt în bucheţele mici
1 legătură pătrunjel verde, pentru presărat la final
suc de roşii, preferabil de casă
1 plic borş cu leuştean
1,5 litri de apă
sare după gust

Preparare

Truc: Pentru ca legumele si carnea să îşi păstreze savoarea, dar mai ales aspectul, ele trebuie fierte la aburi. Dacă le fierbem în apă, cum se face de obicei, ele îşi vor pierde culoarea apetisantă şi nutrienţii şi vor deveni sfărâmicioase. Carnea se fierbe la aburi separat, deoarece are un timp de gătire mult mai lung decât legumele, după care se trece rapid printr-un jet de apă rece.

Separat, se prepară borşul propriu-zis. Conţinutul plicului de borş cu leuştean se dizolvă în apă şi se fierbe, apoi i se adaugă sucul de roşii şi sarea, dacă mai este cazul.

Pentru pasul  următor, vom proceda precum bucătarii chinezi. În 4 boluri adânci, se împart bucăţile de carne şi legumele, apoi borşul clocotind se toarnă deasupra, în boluri.

La final se presară pătrunjel şi se serveşte cu crutoane din pâine integrală.

Se potriveşte de minune cu vin negru oltenesc.

Calorii: 545
Timp de preparare: 60 minute
Buget aproximativ: 25 lei

foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!