Rețeta măicuțelor de la Mânăstirea Prislop: Cei mai buni ardei umpluți de post

De Raluca Vițu pe

Îți plac ardeii umpluți? Cui nu-i plac? Sunt un preparat culinar delicios, sănătos și consistent, potrivit pentru orice sezon. Pentru că ne aflăm în plin post, ne-am gândit că nu ar fi rău să pregătim o oală zdravănă cu ardei umpluți special preparați pentru această perioadă în care nu se consumă alimente de origine animală. Această reteță de ardei umpluți de post a apărut pe pagina de Facebook dedicată Mânăstirii Prislop, așadar autenticitatea ei este garantată.

Iată rețeta folosită de măicuțele de la Mânăstirea Prislop pentru a găti cei mai gustoși ardei umpluți de post: 

Timp de preparare:

Timp de pregătire a ingredinetelor: 30 minute

Timp de gătire: 45 minute

Ingrediente:

  • 7 ardei grași
  • 1 ardei mic iute
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 150 grame orez
  • 3 roșii
  • boia de ardei dulce
  • sare, piper
  • 50 ml. ulei
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriță vegeta (sau un cub concentrat supă de legume)
  • o legătură de pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Se spală ardeii, se taie părțile de sus, se lasă coada, pentru a fi folosite pe post de capace și se curăţă de cotor și seminţe.

Separat, se pregătesc legumele: ceapă şi ardeiul se toacă julien, iar morcovul se rade.

Într-o tigaie se pune uleiul la încins, se adaugă mai întâi legumele, apoi orezul, iar apoi roşiile decojite și tocate cubulețe. Toate se lasă pe foc 5-7 minute. La sfârșit, se condimentează cu sare, piper după gust.

După ce sunt umpluți cu această compoziție, ardeii se pun, în poziție verticală, cu gura în sus, într-o cratiţă mai înaltă. Ardeii se acoperă, individual, cu capacele lor, curățate mai devreme.

În oală se pune apă caldă, cât să acopere în proporție de 90% ardeii, iar deasupra  mai adaugă câteva rondele de roşii. În apă se pune o linguriţă de vegeta (sau cubul concentrat de supă) şi se lasă ardeii la fiert, la foc mic, pentru 45 de minute. Spre final, se dizolvă o lingură de făină în apă şi se adăugă în sos pentru a-l îngroșa. Peste ardei se presară verdeaţa tocată mărunt chiar în clipa în care se oprește focul. Ardeii se servesc calzi, împreună cu sos.

Poftă bună!

sursa foto -123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro