Tipul de părinte în funcţie de zodie

De Roxana Andrei, pe

Chiar dacă s-au publicat numeroase cărţi şi ghiduri despre cum să te comporţi cu copilul tău, cel mai vechi şi mai cunoscut este manualul scris în stele.
A avea un copil presupune multe cunoştinţe şi multe abilităţi, dar şi niscaiva vocaţie. Fiecare părinte are calităţi şi defecte în ce priveşte maniera de creştere şi educare a acestuia. O contribuţie considerabilă în această relaţie, părinte-copil, o are şi semnul zodiacal care vă influenţează conduita şi paşii din fiecare zi.

Berbec
Eşti o fire energică şi poţi ţine pasul cu neastâmpărul copiilor. Dacă îţi seamănă ai un atu pentru că ei nu se vor plictisi niciodată cu tine şi întotdeauna vei găsi soluţii distractive de petrecere a timpului. Însă, dacă sunt timizi şi rezervaţi ia-i uşor pentru că altfel vei fi un părinte dominator şi insensibil la nevoile lor. Din când în când oferă-le şansa să se desfăşoare după propriul ritm.

Taur
Eşti stâlpul casei şi copiii tăi se bazează pe tine în orice problemă. Îi răsfeţi cu mici atenţii şi le oferi confort. Se poate ca uneori să ai accese de încăpăţânare şi să-i privezi de atenţie din cauza neînduplecării. Adaptează-te schimbărilor pe care le parcurg şi înţelege că un ritm stabilit nu poate fi în concordanţă cu spiritul unui copil.

Gemeni
La fel ca şi Berbecul eşti o fire energică, ingenioasă care găseşte întodeauna ceva amuzant de făcut. Te bazezi pe comunicare şi pe spiritul tău ludic, dar câteodată cazi în extrema cealaltă când îi iei drept semenii tăi şi îi provoci la prea multe discuţii şi lucruri de făcut. Uneori copiii au nevoie doar să te simtă aproape fără să fie nevoie să întreprindeţi ceva.

Rac
Firea ta are nevoie de calm şi de un cămin liniştit şi blând. Faptul că eşti o fire atât de sensibilă şi blândă este un atu, deşi uneori poate se plictisesc teribil. Trebuie să înţelegi că nu poţi să-i protejezi de ceea ce se întâmplă în viaţă şi că ar trebui să le oferi libertatea de a vedea şi înţelege anumite lucruri.

Leu
Dragostea pentru viaţă şi entuziasmul vor fi molipsitoare pentru copilul tău, iar de la tine va învăţa să fie generos, optimist, dar mai ales să îndrăgească viaţa cu aceeaşi pasiune. Copilul tău s-ar putea să nu înţeleagă tot ce-i oferi şi rişti să rămâi undeva în umbră, asigură-te că vă bucuraţi împreună de atenţie.

Fecioară
Vor învăţa de la tine că lumea are o ordine şi că se pot baza pe spiritul tău practic şi pe sfaturile tale bine analizate. Ai grijă, însă că rişti să devii un părinte cu manii, aminteşte-ţi că nu totul se rezumă la ordine şi firesc. Copiii tăi pot fi dezordonaţi şi zăpăciţi şi ar fi foarte bine dacă nu te-ai mai îngrijora atâta, la urma urmei sunt doar copii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2