Dieta pentru masă musculară fără grăsime

De Diana Zagrean, pe
Unele alimente te ajută să crești rapid masa musculară, fără să te îngrașe, în timp ce altele îți încetinesc metabolismul și depun grăsimi pe zonele problemă. Vezi ce dietă să ții pentru masă musculară rapidă, fără grăsimi.

 

Masa musculară la femei: Care sunt diferențele

Bărbații și femeile sunt diferiți din multe puncte de vedere. Cel mai important aspect când vine vorba de masa musculară versus grăsimi depozitate este că bărbații au un conținut mai scăzut de grăsimi în corp, în timp ce femeile au tendința să acumuleze mai multă grăsime în sâni, pe fese și coapse.

Cumva, rolul ancestral de vânător al bărbatului și rolul de mamă al femeii au făcut ca aceste trăsături să fie vizibile și în zilele noastre. O femeie preistorică nu avea nevoie de masă musculară mare și grăsimi puține, deoarece ea nu pleca la vânătoare, ci avea grijă de casă (inițial peșteră) și de copii.

Pe de altă parte, bărbatul care pleca la luptă și vânătoare, nu avea nevoie de grăsimi care să-i îngreuneze metabolismul, ci de mușchi puternici cu care să se deplaseze rapid prin lumea periculoasă.

Din cauza acestor diferențe structurale, femeile tind adesea să aibă probleme în a slăbi în zona coapselor și a abdomenului, în timp ce bărbații acumulează masă musculară mult mai ușor, mai ales dacă practică și un sport regulat.

Pe de altă parte, acest dezechilibru ancestral nu înseamnă că femeile nu pot acumula masă musculară rapid, sau că nu pot, printr-o alimentație și o dietă bogate în proteine sănătoase, să scape de grăsimea în exces și să obțină masă musculară rapid.

Masă musculară rapidă: Cum obținem mușchi fără grăsime

Unele alimente, bogate în proteine de înaltă calitate sau vitamine care susțin metabolismul accelerat, te pot ajuta dacă ții o dietă de slăbire eficientă.

Astfel, există o listă de alimente care te ajută să obții masă musculară ca femeie și să scapi pentru totdeauna de grăsimile nesuferite din zonele problematice: coapse, fese, șolduri, burtă, aripioare, gușă, etc.

Ouă

Ouăle conțin un amestec de proteine de înaltă calitate, vitamine, minerale și alte elemente nutritive care te ajută să crești masa musculară rapid.

Migdale și nuci

Migdalele sunt o sursă importantă de vitamina E, care acționează ca un puternic antioxidant, împotriva radicalilor liberi apăruți după antrenamentele intense.

Somon

Carnea de somon este plină de proteine de înaltă calitate și de acizi grași omega 3, care ajută corpul să construiască masă musculară mai repede decât o descompune prin efort fizic.

Iaurt

Nu numai că te ajută să crești masa musculară, datorită combinației de proteine, calciu și carbohidrați, dar iaurtul are grăsimi bune, care nu se depun ușor pe zonele problemă.

Carnea macră de vită

Carnea slabă de vită sau vițel conține o substanță foarte importantă pentru echilibrul mineralelor din corp după antrenament: creatina. În plus, carnea de vită conține proteine de înaltă calitate și zinc și fier, minerale esențiale pentru a construi masă musculară rapid și fără grăsime.

Dieta pentru masă musculară presupune creșterea cantității de proteine de înaltă calitate consumate și reducerea alimentelor nesănătoase, care îngrașă, fără să aducă un paort de energie direct proporțional cu cantitatea ingerată.

Sursa foto femeie masă musculară rapidă: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!