Cum cureți și recondiționezi geaca de piele

De Diana Zagrean, pe
Vine primăvara și geaca de piele trebuie scoasă din dulap, scuturată și poate retușată pentru un nou sezon. Vezi cum cureți și recondiționezi geaca de piele care a stat prea mult timp în dulap.

Nu folosi produse de curățat chimice

Gecile de piele pot prinde mirosuri neplăcute, se pot păta și murdări, dar pot chiar și mucegăi în dulap, dacă nu sunt depozitate corespunzător.

Dacă vrei să cureți o geacă de piele corect, nu folosi orice fel de detergent ai la îndemână, deoarece pielea naturală este un material destul de pretențios.

Un șampon pentru bebeluși sau o soluție de apă și săpun delicat pot fi mult mai indicate decât o curățătorie chimică, mai ales dacă pielea este fină, de vițel sau alte animale cu pielea pretențioasă la curățare.

Verifică eticheta

Majoritatea gecilor de piele au o etichetă care îți va spune ce ai și ce nu ai voie să folosești pentru curățarea ei. Urmează îndeaproape instrucțiunile și nu arunca pur și simplu o geacă de piele scumpă în mașina de spălat.

Vezi tutorialul de mai jos și învață să cureți corect geaca de piele fără să o pătezi, sau fără să o strici după ce a stat mult timp în dulap.

Sursa foto femeie curăță geacă: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!