Ce beneficii are sucul de pătrunjel

De Diana Zagrean, pe
Pătrunjelul este o plantă plină de vitamine și antioxidanți, cu o mulțime de efecte benefice pentru organism. Vezi ce beneficii are sucul de pătrunjel pentru sănătatea ta.

Arome și vitamine

Pătrunjelul este folosit în tot felul de preparate pentru gustul delicios, dar puțină lume știe câte beneficii aduce el organismului.

Pătrunjelul este bogat în vitamine, printre care vitamina C, B12, K și A. Cu alte cuvinte, pătrunjelul îți ajută sistemul imunitar să funcționeze normal, îți tonifică oasele și sprijină buna funcționare a sistemului nervos.

Pătrunjelul ajută la buna funcționare a rinichilor și la eliminarea apei acumulate în exces. Pe de altă parte, planta conține oxalați, care pot provoca probleme serioase persoanelor cu boli ale rinichilor sau care fac pietre la vezica urinară.

Un consum regulat de pătrunjel te poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale, dar dacă ești gravidă, sucul de pătrunjel nu este cea mai bună soluție, deoarece conține mult acid folic și minerale și poate provoca probleme fătului.

Pătrunjelul este și un bun relaxant pentru articulațiile inflamate sau mușchii obosiți și febra musculară.

Ceaiul de pătrunjel este recomandat pentru o digestie cu probleme, dar și pentru dureri musculare.

Sursa foto femeie pătrunjel: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!