Top 7 motive pentru care ar trebui să mergi cu bicicleta

De Unica.ro, pe

Toată lumea ar trebui să învețe să meargă cu bicicleta. Este la fel de ușor ca mersul pe jos. Și ideea este că, odată ce ai învățat, este ceva ce nu vei putea uita vreodată.

Aproape toți am învățat să mergem pe biciclete în copilărie. Majoritatea oamenilor își amintesc prea bine de prima lor bicicletă și o fac evocând amintiri fericite din copilărie: zile lungi însorite jucându-se cu prietenii, excursii în parc cu părinții noștri, călătorind către școală.

Pentru mulți oameni, ciclismul nu s-a oprit niciodată și a continuat către viața de adult. Pentru alții, ciclismul s-a oprit în momentul în care și-au obținut permisul de conducere.

Dar nimeni nu ar trebui să înceteze să meargă pe biciclete vreodată. Există o multitudine de motive pentru care ar trebui să mergem cu toții pe biciclete și să le facem să fie parte din viața noastră de zi cu zi.

Unele motive sunt evidente, altele nu foarte. Indiferent dacă dorești să economisești bani, să te menții în formă sau să încerci să salvezi lumea, iată o listă cu cele mai importante 7 motive pentru care toată lumea ar trebui să meargă pe biciclete, le puteti comanda de pe Emag.

Ciclismul este foarte, foarte bun pentru inima ta

Nu trebuie să participi la cursele de biciclit pe munte sau să te antrenezi ca un atlet pentru a beneficia de avantajele pentru sănătate ale ciclismului. Câte zeci de kilometri pe săptămână pe biciclete pot reduce riscul de boli coronariene cu 50%. În concluzie, chiar și un ciclist neprofesionist, supraponderal și-ar putea îmbunătăți sănătatea biciclind.

Îmbunătățește sistemul imunitar

Mersul pe bicicletă și exercițiile fizice moderate îți pot stimula sistemul imunitar, astfel încât să poți învinge răcelile și infecțiile minore mult mai ușor decât dacă ai fi un „cartof de canapea”. Oamenii au fost proiectați pentru a fi activi fizic.

În termeni științifici, trecerea omenirii la un stil de viață sedentar s-a produs acum puțin timp. Picioarele tale nu au fost concepute să se răstoarne într-un fotoliu. Biologia noastră funcționează mai eficient cu cât ești mai activ.

Economisești bani mergând la muncă cu bicicleta

Este o modalitate excelentă de a economisi pentru investiții viitoare. Economisești abonamentul de autobuze sau metrou și economisești benzină, pedalând pur și simplu pe bicicletă până la muncă. Ca un beneficiu suplimentar, nu va trebui să asculți emisiunile radio deranjante și știrile deprimante pe durata cursei.

Mărești durata de viață a mașinii

Nu glumim. Folosește bicicleta pentru călătoriile scurte. Acest lucru va conta în materie de îngrijirea mașinii. Dacă îți folosești mașina pentru călătorii scurte, ai putea scurta durata de viață a motorului. Conducerea mașinii doar pe o distanță scurtă, apoi oprirea motorului înseamnă că uleiul de motor nu se încălzește niciodată la temperatura potrivită și nu reușește să lubrifieze componentele în mișcare și poate provoca uzura inutilă a mașinii.

Cunoaște de fapt locul în care trăiești

Când mergi cu bicicleta, vei vedea că vei găsi o modalitate de a rămâne în afara drumurilor mari. Ai fi uimit de câte oportunități există doar pentru a explora împrejurimile locale fără mașină. S-ar putea să găsești o apă despre care nu știi că există, o cafenea care vinde cel mai bun latte din oraș. Majoritatea oamenilor nu realizează niciodată cu adevărat cât de multe lucruri ne înconjoară și poate vei învăța să îți apreciezi cu adevărat comunitatea locală.

Pierde în greutate biciclind

Când majoritatea oamenilor încearcă să piardă în greutate, primul lucru pe care îl fac este să cumpere niște adidași de alergat și niște colanți ridicoli și încep să alerge. Deși jogging-ul este fără îndoială o modalitate excelentă și rentabilă de a slăbi și a pierde câteva kilograme, poți merge mai departe pe biciclete, indiferent de nivelul tău de fitness, deci este bine și pentru sănătatea mintală.

Ciclismul este mai bun pentru tine decât alergatul

Nu te poți pune cu știința. Un studiu din 2014 a arătat că mersul cu bicicleta este de fapt mai bun pentru tine decât alergatul. Alergătorii sunt mai predispuși să sufere daune pe termen lung și suferă de inflamații și dureri după ce au făcut același efort pe care l-ai fi făcut pe bicicletă.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!