Top 5 sporturi pe care poți să le practici în aer liber

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 04 aprilie 2022, 17:36

Odată cu venirea primăverii, avem o mulțime de motive să ieșim din casă și să ne bucurăm de natură. După o perioadă lungă în care statul în casă a devenit stilul de viață al multora dintre noi, a venit momentul să renunțăm la sedentarism și să ne bucurăm de numeroasele beneficii pe care le oferă activitățile fizice. Acestea contribuie la o stare de spirit mai bună, oferă mai multă energie, îmbunătățesc starea de sănătate și ajută la scăderea surplusului de greutate. 

Dacă alergatul pe bandă sau pedalatul stând pe loc, într-o sală de fitness, nu ți se par o idee atrăgătoare, noi îți recomandăm să ieși în aer liber și să te bucuri de natură. Atunci când sportul este practicat afară, îți oferă o libertate în alegerea tipului de mișcare, cât și în privința locului în care vei desfășura antrenamentul. În plus, mișcarea în aer liber este o oportunitate de a petrece multe momente frumoase alături de familie și prieteni. Așadar, cu exerciții potrivite și echipamente adecvate tipului de activitate, vei obține numeroase avantaje.  

Iată 5 activități fizice pe care le poți practica în aer liber, de la sport individual, până la cele în echipă: 

  1. Yoga

Cea mai populară activitate sportivă în rândul femeilor este aerobicul (yoga, fitness etc.) practicat de aproape jumătate dintre femei (41%), conform unui studiu realizat de Sportisimo anul trecut. Beneficiile la yoga sunt deja foarte cunoscute. Yoga reprezintă o combinație de tehnici de respirație, meditație și relaxare. Toate acestea duc la relaxare și îmbunătățirea sănătății întregului organism. Alege un loc mai retras din parc, ia-ți echipamentul necesar și bucură-te de sport. Tot ceea ce ai nevoie este de o saltea de Yoga și o îmbrăcăminte cât mai comodă.  

Sportisimo: FITFORCE – saltea de yoga 

Preț: 72,99 ron

Top 5 sporturi pe care poți să le practici în aer liber
  1. Jogging

Alergatul în aer liber este un antrenament care te ajută să-ți tonifici musculatura corpului și să scapi de kilogramele în plus. Dacă nu îți place să practici sportul singur, poți alerga alături de partener, prieten sau cu familia. Pentru a face jogging, în primul rând ai nevoie de o pereche bună de încălțăminte pentru alergare, precum și de haine concepute pentru activități fizice (colanți și bustieră pentru susținere). 

Sportisimo: Under Armour – UA Charghed Breeze

Preț: 299,99 ron

Top 5 sporturi pe care poți să le practici în aer liber
  1. Plimbare cu trotineta

Mersul pe trotinetă este o activitate distractivă pentru copii, dar nu numai. De aceea, dacă doriți să-i încurajați pe cei mici să petreacă mai mult timp în aer liber, făcând mișcare, o trotinetă poate fi una dintre cele mai potrivite opțiuni. Dincolo de partea distractivă, mersul pe trotinetă are și numeroase beneficii pentru sănătate, iar copii merită încurajați să practice această activitate cât mai des, pe care cu siguranță o vor îndrăgi. 

Sportisimo: PROFILITE – trotinetă pentru copii

Preț: 129.99 ron

Top 5 sporturi pe care poți să le practici în aer liber
  1. Mersul pe bicicletă 

Una dintre cele mai populare activități în aer liber este mersul pe bicicletă. Această activitate nu ar trebui să lipsească din activitățile nimănui, în special a copilului, pentru că are multiple beneficii pentru organism și starea de bine, iar atunci când este practicat în natură este un prilej perfect pentru a admira peisajele din împrejur. Există biciclete pentru toate vârstele și nivelurile de experiență, de la bicicletele cu roți ajutătoare, la cele de oraș și până la biciclete Mountain Bike. 

Sportisimo: Arcore – bicicletă pentru copii

Preț: 549.99 ron

Top 5 sporturi pe care poți să le practici în aer liber
  1. Badminton

Bucură-te de beneficiile sportului și de o ieșire cu cei dragi, în același timp. Este o activitate lejeră pe care o poți practica aproape oriunde, cu condiția să nu fie vânt. Pe lângă starea de bine pe care ți-o oferă, este o activitate care te menține în mișcare. Ai nevoie doar de un set de badminton și un partener de sport.

Sportisimo: TREGARE – set badminton pentru 2 persoane 

Preț: 49,99 ron

Top 5 sporturi pe care poți să le practici în aer liber
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!