(P) Start 22+ te învață cum sa devii vegan in noul an

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 29 decembrie 2020, 11:52

Sfârșitul de an se apropie, ți-ai doar ca în 2021 să încerci o schimbare?

De ce nu începi cu alimentația ta?

Noi îți propunem un program, unic în România, care te învață gratuit cum să adopți o alimentație pe bază de plante în 22 de zile.

Despre ce este vorba?

Vei avea un plan personalizat cu rețete vegane pentru mic dejun, prânz și cină, inclusiv listă cu ingredientele pe care trebuie să le cumperi ca să îți compui propriile mese.

Vei face parte dintr-o comunitate cu care vei putea împărtăși experiențe și rețete, și vei fi îndrumat, la fiecare pas, de echipa noastră de mentori și nutriționiști dedicați.

Dar de ce să încerci o alimentație vegană?

Studiile științifice arată faptul că un consum exclusiv de alimente pe bază de plante scade riscul de infarct miocardic, cancer de colon, colesterol ridicat în sânge, tensiune arterială ridicată, cancer de prostată sau atac de cord fiindcă este săracă în grăsimi săturate și bogată în nutrienți. În plus, multe studii au arătat că veganii tind să aibă o constituție mai atletică și au indici de masă corporală mai mici decât non-veganii.

Persoanele care consumă alimente vegetale se confruntă mult mai rar cu simptome de depresie, deoarece dieta vegană presupune carbohidrați complecși, care cresc nivelul serotoninei din creier.

Pe lângă protejarea organismului, veganismul îți oferă unul dintre cele mai bune moduri de a susține drepturile animalelor prin eliminarea din alimentația ta a produselor provenite de la animale: carne, lactate, ouă și a produselor testate pe animale. Practic, vei susține și tu o ideologie care se opune cruzimii, exploatării si suferinței animalelor. 

Alegând o dietă bazată pe plante, contribui semnificativ la salvarea mediului înconjurător atât de afectat de industrializare și ajuți la conservarea resurselor naturale.

În concluzie, veganismul asigură atât bunăstarea ta cât și a animalelor și a mediului înconjurător.

Încearcă și tu să fii vegan în noul an alături de Start22+!