(P) Spania – ținutul soarelui și a dansului flamenco

De Unica.ro pe
Spania este echivalentul vacanțelor relaxante pe plaje întinse cât vezi cu ochii, întreținute de spectacole de dans flamenco, toreadori și fiestas ce țin până în zorii zilei. Dincolo de stațiunile vibrante de la Mediterană și orașele istorice bine păstrate, Spania este celebră pentru preparatele locale și tradițiile maure bine păstrate.

Pornește în Marele Tur al Spaniei, alături de Europa Travel, și descoperă aici cele mai populare orașe ale țării începând cu Madrid, Barcelona, Toledo și până la Sevilla sau Valencia, cu posibilitatea de a explora opțional și alte locuri fermecătoare precum Montserrat sau Complexul Alhambra. Circuitul cu avionul de 9 zile, de la Europa Travel, beneficiază de tarif special în această perioadă, începând cu 699 euro/persoană!

Destinație populară în Europa

În Țara lui Don Quijote, mai bine de 75 de milioane de turiști poposesc în fiecare an, potrivit datelor publicate de INS, în prima lună a anului 2017. Cei mai mulți dintre vizitatori au preferat Barcelona – capitala Cataloniei și un oraș artistic, ce poartă semnătura marelui arhitect Antoni Gaudi. Ajuns aici trebuie neapărat să descoperi simbolul locului, cea mai impresionantă catedrală gotică a lumii – Sagrada Familia, opera încă nefinalizată a marelui artist catalan.

Nu rata o plimbare pe bulevardele ticsite de Casele Gaudi și până la Parcul Guell, celebru pentru structurile artistice asemănătoare cu casele din turtă dulce. Opțional de la Europa Travel, din Barcelona poți călători spre Montserrat – un important centru de pelerinaj din Catalonia supranumit și ”Muntele Sfințit”.

Madrid, capitala plină de viață cu arhitectură regală incredibilă, nu poate fi ratată din turul tău. Mărturie a trecutului stau Palatul Regal cu cele 2000 de camere soptuoase, Poarta Alcala, realizată din dorința Regelui Carol al III lea de a marca cât mai evidet intrarea în oraș, sau Piața Villa cu Primăria barocă ridicată pe ruinele Bisericii San Salvador. Dacă ești pasionat de cultură, trebuie musai să vizitezi Muzeul Prado – unul dintre cele mai importante din Europa, ce găzduiește picturi și sculpturi ale unor artiști celebri în întreaga lume. În timp ce, în Valencia trebuie să pășești în lumea artei și a științei prin vizitarea Complexului Muzeal CAC și a Institutului de Artă Modernă.

vacanta in Spania

Spectacole cu toreadori și tradiții andaluze

Spania păstrează urmele a numeroase popoare ce s-au perindat pe aceste tărâmuri de-a lungul timpului. Dintre acestea, Toledo, vechea capitală medievală a Castiliei păstrează cel mai bine amprenta maurilor, vizigoților și romanilor. Descoperă ”Orașul celor 3 culturi” alături de Europa Travel, începând cu cetatea fortificată parte din UNESCO și până la catedralele impresionante în stil gotic.

Dacă ești fascinat de luptele cu tauri și toreadori, mergi în Cordoba și descoperă frumoasele tradiții andaluze, iar de aici să pornești pe urmele lui Cristofor Columb în Sevilla unde vei vizita mormântul navigatorului, dar și Palatul maur Alcazar. Europa Travel îți oferă posibilitatea ca în Marele Tur al Spaniei să descoperi și Gibraltar – peninsula stâncoasă britanică ce desparte Spania de Maroc și Mediterana de Oceanul Atlantic.

Relaxarea la plajă este asigurată pe plajele însoritei Costa del Sol în Malaga, Torremolinos și Marbella.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Circuite Europa prin Europa Travel

Circuit Marele tur al Spaniei – Tarif: 699 Euro/persoana, 8 nopti de cazare cu mese conform programului, transport avion, bilet avion Barcelona/Valencia-Bucuresti, autocar pentru realizarea itinerariului, ghid roman. *Oferta speciala: pentru plecarea din 25 Mai 2018 – BONUS excursia optionala la Montserrat, valabila pentru inscrieri pana la 11 Mai 2018! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Lady Gaga şi Bradley Cooper au o relație ascunsă? Ce spune Mel B despre cei doi

Lady Gaga şi Bradley Cooper au o relație ascunsă? Ce spune Mel B despre cei doi