(P) Skiathos, paradisul care așteaptă să fie descoperit

De Unica.ro pe
Insula grecească de o frumusețe răpitoare, Skiathos este una dintre cele mai populare destinații de vacanță, o încântare pentru vizitatori din toate colțurile lumii.

Vegetația densă și albastrul sclipitor al mării ce mângâie țărmuri nesfârșite i-au adus denumirea de „insulă de smarald”. Și este cu adevărat o bijuterie ce așteaptă să fie descoperită și admirată.

Alegerea ideală de vacanță

Insula Skiathos este impresionantă pentru vizitatorii săi atât prin peisajele desăvârșite ce îmbină minunat muntele și marea, cât și prin oportunitățile de explorare a împrejurimilor. Vei avea ocazia să descoperi numeroase golfuri uimitoare și porturi mici, cochete, la care poți ajungi doar pe mare, colțuri de paradis ascunse pentru cei mai mulți.

Dacă visezi la o destinație de vacanță sigură în contextul mondial actual și plină de atracții, rezervă acum un sejur în Skiathos de la AeroVacanțe! Turoperatorul a pregătit Oferte Speciale la pachetele cu zbor charter din Timișoara ce includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică, la tarife de la 309 euro/persoană.

Top 3 plaje mai retrase din Skiathos

Litoralul frumoasei insule grecești a fost binecuvântat cu numeroase plaje izolate, neatinse de turismul de masă, care oferă momente de relaxare și intimitate. Cadrul magic este completat de nisipul auriu, pădurile de pin de un verde crud și apele azurii ale Mării Egee. Majoritatea plajelor mai retrase din Skiathos se găsesc în partea de vest și de nord a insulei, unde bate un vânt răcoritor de vară.

Aflată la doar 1 km distanță de mult mai faimoasa plajă Koukounaries, Agia Eleni este opțiunea perfectă pentru cei care doresc să se bucure de un cadru restrâns, cu aproape toate facilitățile acoperite. Apele de mici adâncimi și plaja lungă, nisipoasă fac ca Agia Eleni să fie adesea preferată de familiile cu copii care vor să înoate în siguranță.

O altă plajă exotică de neratat în Skiathos este Mandraki, un loc de un calm molipsitor, unde să uiți de griji și mulțimile de turiști. Situată în partea de vest a insulei, Mandraki te îmbie la relaxare totală, cu vederi uimitoare, marea de o parte și pădurea de pini de cealaltă parte. Plaja nu este organizată cu facilitățile cunoscute, însă vei găsi un butic ce servește apă și băuturi răcoritoare.

Una dintre cele mai apreciate plaje retrase din Skiathos este Aselinos, o întindere de nisip și pietriș moale scăldat de ape de safir. Înconjurată de dealurile Muntelui Kounistra, bogat în vegetație, plaja îți oferă mediul plăcut și liniștit pentru meditație și visare. Se găsește la doar 13 km de capitala Skiathos Town și deși nu este complet amenajată, vei găsi aici o mică tavernă, unde să savurezi o băutură.

de Geanina Ichim

sursa foto: www.shutterstock.com