(P) Noutate turistică de la AeroVacanțe. Insula Ischia, vedeta anului 2019

De Unica.ro pe
În nota cu care ne-a obișnuit în ultimii ani, Agenția AeroVacanțe vine cu o noutate pe piața de turism - sejururile în Ischia, o destinație tot mai cerută de către turiștii români, dar care nu fusese introdusă până acum într-un pachet de vacanță cu toate serviciile incluse.

Ischia este o insulă vulcanică din Marea Tireniană, Italia, aflată foarte aproape de orașul Napoli, ce numără aproape 30 de grupuri de izvoare termale, plaje lungi cu nisip, lagune turcoaz și stațiuni cu o atmosferă vibrantă.

Servicii turistice excelente și tarife accesibile chiar și seniorilor!

Datorită faptului că cei mai mulți dintre români preferă zborurile cât mai scurte către destinația favorită, în detrimentul transferurilor lungi și obositoare, AeroVacanțe a lansat în exclusivitate pachetele complete în Ischia, cu zbor rapid de numai două ore, și un transfer relaxant cu feribotul, ce durează aproximativ o oră și jumătate – prilej excelent să te bucuri de peisajele luxuriante până la destinația finală.

Sejururile în Ischia includ 7 nopți de cazare cu demipensiune la Hotel Family Spa Le Canne 3*, bilete de avion București-Napoli-București, transferuri aeroport-hotel-aeroport, drumul cu feribotul, ce include și o scurtă oprire pe insula Procida, și asistență turistică, la tarife accesibile (de la 481 euro/persoană).

Între mare și munte

Cea mai mare insulă din Marea Tireniană, Ischia a fost din cele mai vechi timpuri o sursă permanentă de ispirație pentru artiști, scriitori sau regizori de film. Aici s-au turnat pelicule precum – „The Talented Mr. Ripley”, „The Crimson Pirate” sau filmul „Cleopatra” din 1963. Peisajele desăvârșite, combinație între munte și mare, numărul mare de izvoare termale, vegetația deasă, atmosfera tipic mediteraneană și gastronomia excelentă, i-au adus Ischiei supranumele de „Insula Sănătății”.

Ischia se mândrește cu o seamă de resorturi cochete, cele mai multe dintre ele dispun de centre SPA și piscine cu ape termale, astfel insula transformându-se rapid într-o destinație excelentă pentru toate segmentele turistice. Familiile cu copii sau seniorii au la dispoziție aici parcuri termale precum Giardini Poseidon, Giardini Negombo și Giardini Aphrodite Apollon. În același timp, cuplurile pot savura din plin atmosfera italiană, se pot relaxa în centrele SPA sau la înot în piscine de tip infinity, cu vederi spre Golful Napoli.

Ischia se află destul de aproape și de alte locuri populare din Italia, ce pot fi descoperite în excursii opționale, precum: Capri – Insula Milionarilor, Coasta Amalfitană – cu ale sale sate pastelate cocoțate pe stânci ca faimosul Positano, vulcanul Vezuviu sau situl Pompeii – vechiul oraș acoperit de lavă.

Pentru că este o insulă vulcanică, sezonul turistic în Ischia începe în luna mai și se încheie în luna octombrie. Din acest motiv, „perla” din Marea Tireniană este o destinație tentantă chiar și pentru turiștii seniori care pot călători aici prin programe de tip Senior Voyage, profitând de serviciile turistice de primă clasă, la tarife tot mai tentante.

Activități pentru întreaga familie

Rustică și mai liniștită decât Capri, Insula Ischia te așteaptă cu plaje lungi din nisip fin precum Lido di Maroti, Citara sau Sant Angelo, arcuite elegant în jurul unor golfuri spectaculoase și străjuite de vile neo-clasice în nuanțe pastelate. Un sejur aici înseamnă relaxare, dar și vizite culturale. Iar dacă ești pasionat de istorie, nu poți rata turul insulei ce îți descoperă Castello Aragonesse, cel mai cunoscut monument ce domină orașul principal, Ischia, împărțit în două zone: Ischia Porto și Ischia Ponte.

La fel de popular este și micul orășel Forio, de la poalele Muntelui Epomeo, fermecător prin arhitectura barocă, dar și prin atmosfera tipic italiană. De asemenea, așezarea pitorească Lacco Ameno își răsfață vizitatorii cu cele mai spectaculoase peisajele montane, întinzându-se pe o stâncă ce are formă neobișnuită – de ciupercă.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com