(P) Importanța anvelopelor de iarnă – Când și de ce este important să ne echipăm autovehiculele cu aceste pneuri?

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 21 februarie 2020, 16:38

Pregătirea pentru sezonul rece este un moment important și poate uneori dificil, mai ales din punct de vedere financiar pentru mulți oameni, dar și pentru conducătorii auto care se văd nevoiți să își pregătească mașinile în mod corespunzător pentru a putea circula în condiții de siguranță în timpul acestui sezon. Zăpada nu este singura care ne poate creea probleme în această perioadă, ci concomitent, temperaturile foarte scăzute pot afecta semnificativ performanțele de condus.

Atunci când vorbim despre pregătirea autovehiculelor pentru iarnă, nu ne putem opri doar la anvelopele de iarnă, care desigur au cea mai importantă pondere în acest sens. Pentru că în sezonul rece predispoziția spre accidente este mult mai ridicată din pricina condițiilor meteo, este mai mult decât recomandat să ne asigurăm că autovehiculele proprii sunt pregătite în mod corespunzător pentru provocările iernii.

Dacă în trecutul nu foarte îndepărtat găsirea pneurilor de iarnă potrivite reprezenta o mare provocare pentru conducătorii auto, în prezent, aceștia au posibilitatea de a regăsi o gamă diversificată de anvelope de iarnă în cadrul magazinului online Anvelostar.ro și cu un simplu click îți poți echipa mașina cu anvelopele ideale pentru acest sezon. Iată însă câteva detalii care transformă anvelopele de iarnă în produsele auto indispensabile pentru sezonul rece.

Distanța de frânare mult mai redusă

Anvelopele de iarnă sunt concepute în mod special pentru a putea oferi conducătorilor performanțe de condus cât mai bune în condiții de iarnă, astfel că distanța de frânare este unul dintre aspectele importante pe care trebuie să le avem în vedere. Un pneu de iarnă va reduce semnificativ distanța de frânare în condițiile meteo comune din timpul sezonului rece, spre deosebire de cele de vară, care sunt total nepotrivite și reprezintă o alegere cât se poate de periculoasă pentru sezonul rece.

Precizia direcției

Atunci când pe partea carosabilă se regăsește un strat de gheață sau unul de zăpadă, virajele pot deveni destul de periculoase dacă mașina ta nu este echipată cu anvelope de iarnă corespunzătoare. Anvelopele de iarnă sunt cele care îmbunătățesc semnificativ manevrabilitatea mașinii, chiar și în condițiile meteo expuse anterior. Cu toate acestea însă, este important de menționat faptul că niciun tip de anvelopă nu îți poate asigura luarea cu precizie a unui viraj atunci când acest lucru se întâmplă la o viteză mult prea mare.

Număr de lamele de cauciuc mult mai numeros

Lamelele de cauciuc se regăsesc într-un număr mult mai mare și sunt mult mai pronunțate la anvelopele de iarnă, ceea ce le face ideale pentru situațiile în care pe carosabil se regăsește gheață sau zăpadă. Mai exact, anvelopele de iarnă acționează precum niște „gheare” care se înfig în zăpadă, oferind o tracțiune excelentă.

Per ansamblu, un set de anvelope de iarnă îți aduc mai multă siguranță și performanțe mult mai bune.

Anvelopele de iarnă reprezintă de departe unul dintre cei mai importanți pași pe care îi putem face atunci când vrem să punem cu adevărat preț pe siguranță dar și atunci când ne dorim performanțe cât mai bune pentru mașinile pe care le conducem, indiferent de sezon.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!