(P) Horia Vîrlan și Vlad Ciuburciu (Vascar), despre „ingredientul secret” al mâncării gustoase

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 21 ianuarie 2021, 00:32

Vascar este unul dintre principalii producători de conserve și preparate din carne din România, cu o experiență de peste 36 de ani, o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro pe an și o gamă completă de produse comercializate atât în magazinele proprii din zona Moldovei, cât și la nivel național și internațional. 

Calitatea produselor este incontestabilă, mai ales că multe dintre acestea nu au E-uri, conservanți și aditivi alimentari, însă altul este adevăratul „ingredient secret” al companiei cu sediul în Vaslui, care a fost fondată în perioada comunistă, sub numele de Industria Cărnii.

Despre acest subiect ne-au vorbit doi dintre cei mai importanți oameni pentru brandul Vascar: Directorul General Vlad Ciuburciu, care lucrează în companie de la absolvirea facultății și a urcat toate treptele ierarhice, și simpaticul chef Horia Vîrlan, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România. 

Acesta din urmă și-a asociat imaginea cu compania din industria cărnii și a realizat, de-a lungul timpului, mai multe rețete inedite pornind de la preparatele tradiționale marca Vascar.

„În niciun domeniu nu poți excela dacă nu pui pasiune, însă acest lucru este cu atât mai adevărat pentru industria în care activăm noi. Vascar a investit sume importante în cele mai moderne tehnologii, iar preparatele sunt realizate după cele mai bune rețete, însă acestea nu ar avea cum să iasă gustoase dacă nu am pune pasiune. Toate eforturile noastre se concentrează în direcția clienților, dorind să le oferim acestora atât preparate delicioase, cât și experiențe inedite la masă. Calitatea produselor noastre este absolut obligatorie, aceasta fiind valoarea care ne definește cel mai bine, iar recunoașterea în piață se datorează tocmai calității produselor noastre”, declară Ciuburciu (Vascar).

(P) Horia Vîrlan și Vlad Ciuburciu (Vascar), despre "ingredientul secret" al mâncării gustoase

Pe lângă Vlad Ciuburciu, Vascar se bucură și de apropierea lui Horia Vîrlan, unul dintre primii bucătari din România care au popularizat cooking show-urile, acesta rămânând în mentalul colectiv drept un chef nu numai foarte priceput, ci și foarte carismatic. Colaborarea sa cu brandul vasluian este una de lungă durată și foarte apreciată de clienții companiei. 

„De-a lungul anilor, am gătit în bucătării cu specific internațional, bazate în special pe ‘la cuisine francaise’, însă tot bucătăria noastră românească mi-a rămas cel mai aproape de suflet. De aceea o și promovez și de aceea pot garanta pentru produsele tradiționale Vascar, care mi-au atras atenția atât prin gustul fin, cât și prin ingredientele de calitate folosite”, a declarat simpaticul chef.

Împreună cu Vascar, acesta a realizat o gamă de cinci semipreparate, formată din mici țărănești și patru produse care nu conțin E-uri, aditivi și conservanți alimentari: cârnați țărănești cu busuioc, cârnăciori de casă, cârnăciori de casă picanți și burger 100% antricot de vită. 

Mai mult decât atât, pe site-ul companiei, Horia Vîrlan prezintă o serie de rețete plecând de la preparatele gustoase din carne, printre care: Muffin cu salam Victoria și cașcaval; Risotto cu pulpe de pui și cârnat Plai picant; Rulouri din tortilla cu mușchi file țărănesc, lebăr, cremă de brânză și ardei copt; Paste rigatoni în sos din șunculiță țărănească și roșii coapte sau Salată caldă cu cârnați bucovineni și cartofi noi.