(P) Garderoba ta este plină de bijuterii din argint înnegrite de trecerea timpului?

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 23 martie 2021, 18:06

Atunci acest articol este pentru tine, citește-l până la capăt și vei fi uimită cât de ușor poți să îți readuci bijuteriile vechi la strălucirea lor inițială. Află cât de rapid poți să cureți bijuteriile din argint.

O scurtă incursiune în detaliile acestui metal ne învață că argintul în forma sa pură cu concentrație de 999 este moale și maleabil. De aceea pentru a avea duritatea necesară la confecționarea bijuteriilor se folosește argint 925.

Astfel, termenul de argint 925 vine de la faptul că bijuteria conține un amestec de 92,5% argint pur și 7,5% alte aliaje. Dezavantajul combinării cu alte aliaje este faptul că, în contact cu aerul sau grăsimea naturală de pe mâini, argintul 925 va oxida ( în termeni populari înnegrire sau ruginire a bijuteriei ).

Bijuteriile din argint 925 neplacate cu alte metale, gen rhodiu, nichel s.a., mai devreme sau mai târziu vor oxida ( înnegri ); astfel, vă recomandăm să aveți mereu la îndemână un tratament de curățare a oxizilor. Atenție! Unele bijuterii care nu oxidează deoarece sunt placate cu nichel, sunt toxice pentru pielea umană, lucru care poate conduce la iritații ale pielii.

Revenind la subiectul articolului nostru, cea mai eficientă metodă de curățare a bijuteriilor din argint, înnegrite de vreme, este folosirea unei substanțe profesionale, speciale de curățare a argintului, pe care o puteți găsi online, la magazinele de specialitate. Vizionează urmatorul clip video, să vezi cum în 60 de secunde poți curăța o bijuterie din argint, extrem de înnegrită de vreme…..dă click pe Soluție de curățat argint și vei fi uimită.

 (P) Garderoba ta este plină de bijuterii din argint înnegrite de trecerea timpului?

O astfel de substanță testată de noi și care a avut rezultate surprinzătoare, o puteți cumpăra de la magazinul Colibri Art, accesând linkul www.colibriart.ro. Totodată, am rămas plăcut impresionați de colecțiile de bijuterii din argint descoperite pe Colibri Art, cu zeci de recenzii pozitive, motiv pentru care recomandăm acest magazin online.

Dacă nu doriți să folosiți o substanță de curățat, atunci vă puteți orienta către lavetele speciale de curațare pentru bijuterii din argint. Dar, dacă nu aveți un astfel de produs, atunci puteți încerca metodele populare menționate mai jos.

(P) Garderoba ta este plină de bijuterii din argint înnegrite de trecerea timpului?

Metode simple adunate din popor să cureți bijuteriile din argint la tine acasa:

  1. Metoda 1 – Apă și detergent: curățarea bijuteriilor din argint poate fi realizată cu ajutorul unui amestec de apă caldă și detergent de vase ( care să nu conțină amoniac și fosfați ).
  2. Metoda 2 – Îmbracați interiorul unui recipient din sticla/ceramică cu folie de aluminiu. Puneți înăuntru bijuteria/bijuteriile. Adăugați una-două linguri de bicarbonat ( opțional și puțină sare ) și turnați peste ele apă fierbinte. Lăsați să acționeze cel putin 5 minute. După aceea, clătiți bijuteria cu apă și uscați-o, folosind un material fin din bumbac.
  3. Metoda 3 – Fierbeți câțiva cartofi ( curățați de coajă ) în puțină apă și după ce s-a răcit puțin, scufundațiobiectele din argint timp de 5 minute. Ștergeți apoi cu un prosop moale, astfel încât să nu rămână urme de la fiertura de cartofi.
  4. Metoda 4 – Amestecați jumătate de cană de suc de lămâie cu o linguriță de ulei de măsline într-un recipient. Introduceți o lavetă de microfibră în soluție, ștergeți și lustruiți argintul. Odată ce ați terminat, clătiți-l cu apă și uscați-l.

În încheiere, deși metodele tradiționale sunt interesante, totuși vă recomandăm să utilizați cea mai eficientă metodă de curățare a argintului, folosind o substanță profesională de curățare. O astfel de substanță costă doar 15 lei și o puteți cumpăra accesând următorul link Colibri Art.

Vă mulțumim pentru parcurgerea acestui articol.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!