(P) Egipt – călătorie de toamnă spre ținutul faraonilor

De Unica.ro, pe
Egipt - „darul Nilului” este destinația care te uimește și te înfioară în același timp. Piramidele sale grandioase ce domină vastul deșert, templele pline de simboluri, obeliscurile și coloșii ce sfidează timpurile moderne, sunt doar câteva dintre comorile țării.

Egiptul este definit și prin peisajele sale exotice de la Marea Roșie, unde se întind plaje albe din nisip fin, încununate de palmieri și curmali, hoteluri de lux cu all inclusive și insulițe de corali numai bune pentru practicat scuba diving.

Poți rezerva un circuit în Egipt până la 15 august, de la Europa Travel, la tariful special de 699 euro/persoană, și primești un Bonus în valoare de 225 eur, ce constă în excursii opționale la: Valea Regilor, Muzeul de Egiptologie, Alexandria și o noapte extra în Cairo. Oferta Specială este valabilă pentru plecarea din 04.09, în limita locurilor disponibile!

Cairo și Aswan

Călătoria în Țara Faraonilor pornește cu explorarea capitalei Cairo, un oraș contrastant, plin de monumente și recunoscut pentru traficul său infernal. Se spune că în limba egipteană există un cuvânt care înseamnă atât Egipt, cât și Cairo, capitala fiind cunoscută și sub denumirea de „Mama Lumii”.

Dedicat moștenirii faraonilor, Muzeul de Egiptologie este locul care adună un număr impresionant de vizitatori atrași de galeriile ticsite de artefacte – peste 120.000 de exponate vechi de mii de ani. Cele mai aglomerate dintre săli sunt cele dedicate mumiilor, papirusurilor și bineînțeles, Galeriile Tutankhamon, unde este expusă comoara de neimaginat a celui mai tânăr faraon egiptean, singurul mormând de rege ce a fost descoperit intact în Valea Regilor.

Grandioasele temple de pe malurile Nilului

Mult mai liniștit și exotic în comparație cu orașul Cairo, Aswan și-a primit supranumele de „Poarta spre Africa”, fiind un important punct de plecare în croaziere pe Nil, descoperind „eternele” temple de pe malurile fluviului.

Navighează cu felucca spre Grădina Botanică de pe insula lui Kitchener, iar apoi vizitează romanticul templu dedicat zeiței Isis, Philae care a fost mutat pe o insuliță atunci când a fost construit barajul de la Aswan. La mai puțin de 50 km distanță de Aswan se înalță mândru, singurul templu construit în oglindă – Kom Ombo, dedicat celor doi zei: Sobek și Horus. Continuă cu Edfu – Templul lui Horus, unde turiștii obișnuiesc să se plimbe cu trăsura trasă de cai.

Egipt

Cel mai puternic loc din Egiptul Antic pentru 5 secole, Teba este astăzi cel mai mare muzeu în aer liber din lume, fiind înconjurat de orașul modern Luxor. Milioane de vizitatori ajung în fiecare an la Templul Luxor, una dintre cele mai bogate structuri din punct de vedere al detaliilor arhitecturale, la care vei ajunge abia după ce străbați o impresionantă alee de sfincși, care la un moment dat se întindea până la Karnak.

Opțional, Europa Travel îți propune o excursie la Valea Regilor pentru a vizita mormintele faraonilor ce au trecut testul timpului. De neratat este și Templul lui Hatshepsut, ce uimește călătorul prin aura sa mistică și prin faptul că este singurul templu dedicat singurei femei-faraon din istoria Egiptului.

Escapadă cu iz exotic

Programul continuă cu câteva zile în Hurghada, fostul sat de pescari ce a devenit în aproape 20 de ani una dintre destinațiile cele mai dezvoltate de pe malul Mării Roșii, fiind un magnet pentru iubitorii de scufundări.

În încheierea circuitului vei face turul celor mai enigmatice monumente faraonice: Piramidele de pe platoul Giza – Marea Piramidă Keops, singura dintre cele 7 minuni antice ce a rezistat timpului, Kefren și Mykerinos. Ele sunt păzite de Marele Sfinx, o sculptură vastă dintr-un singur bloc de piatră. Opțional mai poți face o excursie și la Saqqara și Dahshur pentru a vizita primele piramide construite în Egipt: Piramida în trepte a lui Djoser și Piramida Curbată alături de Piramida Roșie, ambele înălțate de Sneferu.

de Mădălina Isar

Oferta Circuit Egipt – tarife de la 699 euro/persoana, 12 zile (3 nopti in Cairo – bonus o noapte de cazare,  1 noapte tren ruta Cairo – Aswan, 3 nopti in Hurghada – bonus all inclusive, 3 nopti croaziera), cazare cu mese conform programului la hoteluri de 4*, transport avion, ghid local, asistenta turistica.*Bonus excursii optionale la Valea Regilor, Muzeul de Egiptologie, Alexandria si o noapte extra in Cairo – valabil pentru plecarea din 04.09. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!