(P) Descoperă famercul bijuteriilor vechi și cumpără astfel de bijuterii prin intermediul licitațiilor LIVE

De pe Ultimul update Marți, 23 februarie 2021, 18:23

Faptul că bijuteriile sunt printre cele mai apreciate accesorii în rândul doamnelor și domnișoarelor nu mai este un secret pentru nimeni. Fiecare femeie adoră să poarte bijuterii cât mai valoroase și dacă se poate bijuterii care să fie unicat. Indiferent dacă vorbim despre cercei, lănțișoare, brățări, inele, pandantive, broșe sau coliere, oricare dintre acestea sau toate la un loc se pot regăsi printre preferințele doamnelor și domnișoarelor care iubesc frumosul, elegantă, stilul și bunul gust. Astăzi se pot găși foarte multe bijuterii pe piață și oricine poate să achiziționeze astfel de accesorii.

Avantajele oferite de bijuteriile vechi

Prețurile variază foarte mult, iar cu cât prețul este mai ridicat, cu atât și valoarea bijuteriilor este mai mare. În categoria bijuteriilor având o valoare foarte mare se numără bijuteriile vechi. Aceste bijuterii sunt foarte valoroase prin prisma vechimii lor, dar și datorită faptului că de multe ori vorbim despre bijuterii unicat sau bijuterii care au aparținut unor familii nobiliare sau importante din vremurile trecute. Un alt aspect care da valoare bijuteriilor vechi se referă la latura emoțională, acest lucru fiind dat de faptul că bijuteriile sunt transmise din generație în generație. În acest mod bijuteriile vechi devin tot mai valoroase, depășind valoarea metalului prețios din care sunt confecționate.

Astfel, atunci când vorbim despre bijuterii vechi vorbim despre mai multe avantaje pe care această categorie de bijuterii le poate oferi. În primul rând unicitatea multora dintre bijuteriile vechi, unicitate dată de faptul că multe dintre acestea au fost realizate de maeștri bijuteri din vremurile trecute. Aceste bijuterii pot avea o strălucire aparte, un design fantastic și finisaje cum astăzi este mult mai greu de găsit în rândul bijuteriilor produse pe scară largă. Un al doilea avantaj al bijuteriilor vechi se referă la farmecul aparte pe care îl pot oferi acestea doamnelor și domnișoarelor care poartă astfel de accesorii. Este practic imposibil să înlocuiești farmecul pe care îl transmite o bijuterie veche cu ajutorul bijuteriilor moderne, indiferent de cât de mult ar costă acestea din urmă.

Farmecul aparte al bijuteriilor vechi este dat tocmai de povestea pe care o are în spate o astfel de bijuterie. Fiind realizate pe comandă și cu diferite ocazii speciale, bijuteriile vechi spun o adevărată poveste, fiecare astfel de bijuterie având o poveste (sau chiar mai multe povești) proprii. Pe lângă acest farmec special, bijuteriile vechi sunt mai valoroase și datorită materialelor de mai bună calitate și mai scumpe. Dacă astăzi multe dintre bijuteriile realizate la scară largă sunt realizate din diferite tipuri de aliaje, în trecut bijuteriile erau confecționate din metale prețioase și semi-prețioase, dar aveau și diferite pietre prețioase sau semi-prețioase.

Un alt atuu al bijuteriilor vechi este dat de creșterea tot mai mare a valorii monetare pentru fiecare astfel de accesoriu. Valoarea în bani a unei astfel de bijuterii este cu atât mai mare cu cât bijuteria este mai veche. Cu alte cuvinte, fiecare generație care poartă bijuteria respectivă mai adaugă puțină valoare bijuteriei în sine. 

Accesibilitatea tot mai redusă a bijuteriilor vechi adaugă și mai multă valoare monetară acestor accesorii preferate de majoritatea femeilor. Foarte multe dintre bijuteriile vechi sunt pierdute în urmă dispariției membrilor familiei care dețin respectivele bijuterii sau sunt distruse prin topirea metalelor din care sunt confecționate pe baza lipsei de cunoaștere a celor care ajung în posesia lor. Din acest punct de vedere bijuteriile vechi sunt tot mai greu de găsit la vânzare, cel mai adesea astfel de obiecte de valoare fiind disponibile spre vânzare în cadrul acelor licitații bijuterii organizate de casele de licitații. Prețurile bijuteriilor vechi în cadrul acestor licitații pot ajunge chiar și la valori foarte ridicate. 

(P) Descoperă famercul bijuteriilor vechi și cumpără astfel de bijuterii prin intermediul licitațiilor LIVE

Tocmai de aceea bijuteriile vechi oferă inclusiv avantajul unei investiții sigure pe termen lung din punct de vedere al investiei financiare în astfel de obiecte de valoare. Deși au dimensiuni reduse sau chiar foarte reduse, bijuteriile vechi înseamnă o valoare mare și chiar foarte mare într-un volum mic sau foarte mic, fiind astfel ușor de păstrat. Mai mult decât atât, siguranța investiției în astfel de bijuterii vechi este dată și de faptul că nu sunt expuse riscului inflației. Nu în ultimul rând, atunci când alegi să investești în bijuterii vechi alegi să faci o investiție sigură și prin prisma faptului că materialele din care sunt acestea confecționate, cel mai adesea aur și argint, s-au apreciat constant din punct de vedere al valorii monetare.

La toate aceste avantaje se adaugă de asemenea și faptul că orice bijuterie veche aduce un plus de eleganță, mister, feminitate și clasa oricărei femei care alege să poarte o astfel de bijuterie. Indiferent dacă alegi să porți o bijuterie veche zi de zi sau dacă alegi să porți o bijuterie veche doar la anumite ocazii speciale și evenimente importante, fără doar și poate vei reuși să ieși în evidență cu ajutorul acestui accesoriu strălucitor și încărcat de istorie. Pe de altă parte, dacă domnii doresc să își surprindă partenera sau să cucerească inima și mintea unei femei, o pot face oricând oferind în dar astfel de bijuterii vechi.

Licitații LIVE unde poți cumpăra bijuterii vechi

Dacă toate aceste avantaje te-au convins de faptul că investiția în bijuterii vechi este o alegere foarte inspirată, atunci nu îți mai rămâne altceva de făcut decât să găsești posibilitatea de a cumpără astfel de obiecte de valoare. Una dintre cele mai simple modalități o reprezintă participarea la licitații de astfel de bijuterii vechi. O paletă foarte diversificată și foarte numeroasă de bijuterii vechi extrem de valoroase este scoasă la licitație de către galeria de artă și casă de licitații A10 by Artmark.

Această este cea mai mare casă de licitații din România și în ultimul an a reușit cu succes să organizeze licitații LIVE în contextul epidemiologic generat de pandemia de coronavirus. În cadrul acestor licitații LIVE sunt scoase la vânzare o mulțime de obiecte de artă de foarte mare valoare. Peste 500 de loturi noi de astfel de obiecte de artă au fost vândute în fiecare lună prin intermediul platformei Artmark LIVE. În perioada următoare sunt programate alte licitații, printre care și licitații bijuterii vechi.

Prin urmare, dacă dorești să îți completezi colecția de bijuterii cu piese unicat și extrem de valoroase ori dacă intenționezi să îți surprinzi femeia din viață ta cu o bijuterie cu un farmec aparte, platforma online Artmark LIVE poate fi cea mai la îndemână alergere. Poți participa la aceste licitații bijuterii de oriunde te afli atât timp cât te-ai înscris pentru licitația respectivă. Pentru participarea la aceste licitații bijuterii vechi ai nevoie de o conexiune foarte bună la internet, de înregistrarea pentru licitația de care ești interesat(a) și, desigur, de banii pentru a licita pentru bijuteriile care îți trezesc interesul. Pe lângă opțiunea de a participa la licitațiile acestea folosind mediul online, se poate opta și pentru participarea telefonică la licitație sau chiar printr-o oferta scrisă dacă din varii motive la ora când are loc licitația nu poți participa nici online și nici telefonic.

În concluzie, urmărește licitațiile online organizate de A10 by Artmark și nu rata oportunitatea de a cumpăra bijuterii vechi având un farmec aparte, indiferent dacă dorești să îți completezi colecția de bijuterii sau dacă dorești să investești în astfel de obiecte de valoare.