(P) Delta Dunării, cel mai luxuriant loc din România

De Unica.ro, pe
Delta Dunării este un mix între zone mlăștinoase și stuficole, lacuri mozaicate cu nuferi și lotuși, păduri de nisip și arii de pământ garnisite cu salcii pletoase, rogoz și papură, adăpostind un număr mare de viețuitoare pe cale de dispariție, fapt pentru care ocupă locul 3 în lume ca importanță ecologică.

Cel mai tânăr pământ european, Delta Dunării îți oferă clipe magice fie că vorbim despre o plimbare cu lotca printre aburii dimineții ce se ridică molcom, de apusul care îmbracă ținutul în oranj intens ori că ne referim la simpla relaxare pe una dintre plajele sălbatice arcuite la locul de întâlnire dintre Dunăre și Marea Neagră.

Oferte Speciale la vacanțele Gulliver Delta Resort!

Dacă iubești natura, sălbăticia și tradițiile lipovenești, Delta Dunării poate fi cel mai bun loc unde să-ți petreci următoarea vacanță în 2019! Profită de ofertele de până la 50% de la Gulliver Delta Resort 4* și rezervă acum un sejur de 4 sau 5 zile în acest paradis faunistic.

Pachetele de vacanță Delta pentru Seniori și Delta pentru toți includ cazare cu all inclusive tip bufet, două gustări între mese și transport autocar București-Murighiol-București, la tarife accesibile de la 688 lei/persoană, respectiv 744 lei/persoană.

Amplasat ideal pe malul lacului violet, la marginea localității Murighiol, Gulliver Delta Resort 4* este un complex excelent dacă vrei să evadezi pentru câteva zile din cotidian. Hotelul a fost dezvoltat după modelul conacelor lipovenești, iar serviciile turistice sunt inspirate din tradițiile culinare ale vechilor comunități de pescari staroveri. Dacă ești dornic de relaxare, aici te așteaptă o grădină luxuriantă amenajată cu balansoare, o piscină înconjurată de șezlonguri, un loc de joacă pentru copii și un ponton de pescuit.

delta dunarii

Ținutul de poveste pe care trebuie să-l descoperi cu lotca

Delta Dunării este gazda a peste 300 de specii de păsări sălbatice, reprezentând 81% din avifauna României, fiind un adevărat spectacol pentru pasionații de birdwatching. Pescarii amatori sau cei inițiați pot porni cu barca dis de dimineață spre locurile știute doar de lipoveni, în timp ce aventurierii pot opta pentru un jeep safari la Letea, cea mai nordică pădure subtropicală din Europa, unde cresc liane grecești agățate de stejarii seculari.

Surprinde frumusețea sălbatică a rezervației parte din UNESCO la amurg, când natura îmbracă straie liliachii, pelicanii și cormoranii se dau în spectacol pe cerul senin în încercarea lor de a prinde pește, iar atmosfera pare desprinsă din basme.

Pătrunde în lumea tradițiilor lipovenești, într-o vizită la Sfântu Gheorghe, satul înconjurat între ape verzui și malurile brodate de stuf, unde poți încerca cea mai bună ciorbă storceag pregătită din sturion proaspăt sau să faci plajă la locul de întâlnire dintre Dunăre și Marea Neagră. Pășește pe urmele foștilor pirați în Sulina, cea mai însorită localitate din România și singura care are port atât la fluviu, cât și la mare.

de Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com si gulliverresort.ro

Early Booking 2019 Delta Dunării – Gulliver Delta Resort 4* Murighiol

*Weekend in Delta Senioritarife de la 688 lei/persoană, 3 nopți.

*Delta pentru Senioritarife de la 744 lei/persoană, 4 nopți.

*Weekend Delta pentru totitarife de la 744 lei/persoană, 3 nopți.

*Delta pentru totitarife de la 799 lei/persoană, 4 nopți.

Servicii incluse: 3 sau 4 nopți de cazare cu all inclusive tip bufet, două gustări lipovenești, transport autocar București-Murighiol-București, Surpriza de Bun Venit! (întâmpinare cu icre și țuică la intrare). Detalii pe www.gulliverresort.ro. Cerere ofertă: office@gullivertours.ro, call center 021.794.75.07; 0784.215.624.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!