(P) De ce forma corpului tău este importantă atunci când ești în căutare de rochii elegante și care croiuri te avantajează

De Unica.ro, pe

Moda vine și trece. Aceasta este o vorbă pe care o auzim foarte des și este pe cât se poate de adevărată. Tendințele, culorile, croiurile se schimbă de la un sezon la altul, iar adaptarea acestora la forma corpului poate fi destul de dificilă. Atunci când cauți să achiziționezi rochii elegante, este foarte important să iei în considerare ce croi te-ar avantaja. Cel mai important pentru ca o rochie să fie de efect, este modul în care aceasta îți pune în valoare calitățile și îți ascunde defectele, de aceea este important să știi ce tip de corp ai.

Tipuri de corp

Există 4 mari categorii de tipuri prin care sunt descrise formele corpurilor. În funcție de acestea vei putea știi clar ce să cauți atunci când vei proba rochii elegante. În principiu, cele 4 tipuri sunt: forma de pară sau triunghi, formă de clepsidră, formă de măr sau rotundă și forma atletică sau dreaptă. Cel mai ușor mod prin care puteți afla ce tip de corp aveți este să vă măsurați umerii, talia și șoldurile și să comparați dimensiunile.

Forma de pară: persoanele cu un corp în formă de pară au de obicei șoldurile și coapsele ceva mai late și șolduri mult mai înguste. Aceste persoane arată foarte bine în bluze și topuri de efect, cu lănțișoare și cercei supradimensionați. Pot purta print-uri îndrăznețe, culori vibrtante și volane în parte de sus. Le avantajează decolteurile adânci și umerii ceva mai structurați.

Forma de clepsidră: persoanele cu corp în formă de clepsidră au umerii și șoldurile cam de aceleași proporții și au o talie bine definită, mult mai îngustă. Ceea ce trebuie aceste persoane să țină mereu cont este să își accentueze talia. Acestea pot purta cu ușurință haine mai cambrate, poate chiar mulate pe corp, care să le accentueze silueta cât mai bine.

Rochii elegante – idei

Forma de măr: persoanele cu corp în formă de măr sunt destul de bine proporționate. Umerii sunt ceve mai lați în comparație cu șoldurile, iar talia nu este deloc definită. Aceste persoane pot purta bluze, cămăși sau top-uri lejere, orice cu decolteu în V. Trebuie să aleagă materiale ceva mai dense, precum inul, mătasea, stofa sau bumbacul mai gros.

Forma atletică: persoanele cu acest tip de corp au cam aceleași dimensiuni de sus până jos. Au o figură dreaptă și, de obicei, puternică. Aceste persoane pot purta cam orice. Pot acoperi sau arăta cât doresc și pot pune în evidență orice parte a corpului. Pot echilibra ușor o ținută, ceea ce reprezintă un avantaj.

Tipuri de rochii elegante pentru fiecare tip de corp

Forma de pară: Printre vedetele care se bucură de un corp în formă de pară sunt Kim Kardashian, Rhianna și Kate Winslet. Dacă ai această formă a corpului, este ideal să optezi pentru rochii elegante a căror talie este bine definită. Poți opta pentru o rochie cu mai mult volum în zona de sus, cum ar fi niște volane sau mâneci bufante, pentru a echilibra ținuta. Rochiile în două culori sunt o opțiune foarte bună. Încearcă să eviți rochii elegante cu croi amplu, larg, nedefinit.

Forma de clepsidră: Printre vedetele cu acest tip de corp se numără Jlo, Christina Hendricks și Beyonce. Cel mai bun sfat pentru persoanele cu formă de clepsidră este să își pună în evidență formele. Aceste persoane pot opta cu ușurință pentru rochii tip bodycon, bandage sau sirenă. Pentru decolteu pot opta pentru cel în V, cel în inimă sau cel amplu. Decolteul mai îngust echilibrează zona bustului. Este bine ca aceste perosoane să evide rochii elegante fără formă, drepte sau baby doll. Beneficiul acestui tip de corp este că poate adăuga în talie o curea oricărei rochii elegante și deja lucrurile sunt cu mult îmbunătățite.

Formă de măr: Printre celebritățile cu corp în formă de măr se numără Angelina Jolie, Mindy Kaling și Oprah Winfrey. Atunci când cauți rochii elengante pentru un corp în formă de măr, cel mai bine este să te uiți după rochii ce ar putea atrage atenția de la partea superioară a corpului. Talia trebuie evidențiată, fiind un aspect important de luat în considerare. Aceste persoane pot opta pentru rochii fără bretele, lungi și cu un decolteu mai amplu. Pentru aceste persoane, rochiile prea mulate, materialul în exces și liniile orizontale nu ajută deloc, deci trebuie evitate.

Formă atletică: Printre celebritățile cu formă atletică se numără și Natalie Portman, Anne Hathaway și Eva Longoria. Aceste persoane pot opta pentru rochii elegante cu decolteu rotunjit sau în formă de inimă. Pot opta pentru rochii animetrice, sau pe gât, dar trebuie să evite să poarte haine rigide și fără formă din materiale dense. De asemenea, nu sunt recomandate rochii elegante cu decolteu drept sau pătrat.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!